Насловна / Србија / Политика / Бошко Обрадовић: Против Срђана Нога је покренут дисциплински поступак
Бошко Обрадовић: Против Срђана Нога је покренут дисциплински поступак 1

Бошко Обрадовић: Против Срђана Нога је покренут дисциплински поступак

„Против Срђана Нога је покренут дисциплински поступак због вишемесечног континуираног кршења одлука врха покрета.

О свим даљим одлукама изјасниће се дисциплинска комисија Двери“, каже за Данас Бошко Обрадовић, лидер ове странке.

Обрадовић сматра да је за Двери неприхватљиво то што је на протест „1 од 5 милиона“ у Београду прошле суботе посланик Двери Срђан Ного донео макету вешала. „Због тога се Двери ограђују од његовог понашања и он ће сносити последице пред органима странке“, наводи Обрадовић и додаје да вешала нису политика Двери.

То је други пут да се Обрадовић оградио од поступка Нога. Први пут је било октобра прошле године када је осудио изјаву Срђана Нога, који је рекао да премијерка Ана Брнабић треба да буде обешена истог часа на Теразијама уколико је парафирала Даблински споразум са Европском унијом о мигрантима. Након те изјаве Ного је био принуђен да поднесе оставку на место члана председништва. А пар месеци раније након београдских избора и лоших резултата Ного, који је био кандидат за градоначелника, смењен је са места председника београдског одбора.

Тада је и почео прикривени сукоб двојице најутицајнијих чланова Двери, који је кулминирао Ноговим противљењем уласку Двери у Савез за Србију. Овај сукоб свакако ће и добити епилог на страначким изборима с обзиром да је Ного најавио да ће се кандидовати за председника Двери. Упитан да прокоментарише Ногову кандидатуру, Обрадовић за Данас каже да је илузорно то коментарисати.

„Што се тиче кандидатуре, унутарстраначки избори су тек у јуну. Процедура није ни покренута, па је неозбиљно најављивати кандидатуру на Фејсбуку и то сат времена након дисциплинског поступка“, каже Обрадовић за Данас.

Срђан Ного каже да није забринут због дисциплинског поступка који је против њега покренут. Не зна када ће дисциплинска комисија расправљати о његовим поступцима, али верује да ће све бити урађено према статуту и правилима, а не на основу волунтаризма и слободне воље.

Он напомиње да је тренутно заокупљен кандидатуром за председника на изборном сабору који ће бити одржан у јуну. Наводи да је већ обавестио председника Извршног одбора да ће кренути у обилазак општинских одбора. „Иду избори, иде и сабор, па нека чланови кажу и да ли сам кршио страначки дисциплину перформансом са вешалима, али и нека се изјасне у ком правцу Двери треба да иду. Надам се да се баш нико не плаши унутарстраначких избора, а то што се Обрадовић већ други пут ограђује од мојих поступака не бих да коментаришем. Кључна ствар за које се Двери залажу је одговорност за сопствене поступке, а вешала персонификују ту одговорност и стање у коме се Србија налази“, закључује Ного за Данас.

Данас.рс

Како бисте оценили овај текст?

+Кликните на звезду за оцену!

Актуелно

ОБРАДОВИЋ И ЂИЛАС се обраћају у холу РТС: Позивамо све грађане Србије да дођу овде (видео) 11

ОБРАДОВИЋ И ЂИЛАС се обраћају у холу РТС: Позивамо све грађане Србије да дођу овде (видео)

Позивамо цео Београд, све грађане Србије да дођу вечерас испред РТС-а! Овај тренутак, овај дан …

Писмо народног посланика ЗОРАНА РАДОЈИЧИЋА – сломљене Двери 15

Писмо народног посланика ЗОРАНА РАДОЈИЧИЋА – сломљене Двери

ЈОШ ЈЕДНО ПИСМО КОЈЕ ГОВОРИ О ТОМЕ ДА ЈЕ УПРОПАШЋЕНА ВЕЛИКА ИДЕЈА КОЈА ЈЕ МОГЛА …

4 Коментара

  1. Srdjan je bolji od vas. Zato vam smeta.

  2. Kakva ti je ovo poruka Bosko ili si se uplasio od Srdjana za liderstvo? Dali se nisi „neprikosnoveni“ malo umorio?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *