Србија

Полицијски синдикат Србије тражи оставку Марића због смрти ватрогасца

Полицијски синдикат Србије упутио је саучешће породици преминулог ватрогасца Милана Рмуша и затражио оставку Предрага Марића, начелника Сектора за ванредне ситуације МУП Србије.

Ватрогасац Милан Рамуш преминуо је данас након 13 дана борбе за живот, пошто је задобио скоро 70 процената опекотина тела током гашења пожара у фабрици “Авала картонка” на Ада Хуји у Београду.

– За последње две године ватрогасци београдске бригаде су 10 пута гасили пожар у овој фабрици, у истом погону и из потпуно истих разлога. Фабрика није затварана до испуњавања противпожарних стандарда, већ би настављала да ради без проблема, до новог пожара. То је нажалост резултирало трагедијом и овај храбри ватрогасац, наш колега, припадник МУП Србије је дао свој живот, зато што неко није урадио свој посао. Његово једногодишње дете остало је без оца, навео је у писаној изјави Вељко Мијаиловић, председник Полицијског синдиката Србије.

Он поставља питање како је могуће да сваких неколико месеци избије пожар због застареле опреме и мањка противпожарне заштите, а да ватрогасци константно буду слати да гасе пожар, док фабрика све време ради нормално.

“Ко је у ланцу у МУП Србије заказао? Напокон неко у Србији треба да преузме одговорност. У овом случају, највећу одговорност има господин Марић, који ништа није учинио да ватрогасци добију адекватну опрему, како се избегла трагедија и који је на челу система који треба да предупреди да се овакве несреће не дешавају. Ко је послао овог ватрогасца у смрт? Доста нам је моралисања, без предузимања одговорности. Због тога тражимо Марићеву оставку, јер је то најмање што може да учини у овом тренутку. То би био моралан чин, како би грађани Србије увидели да они који греше у јавним службама, морају бити и санкционисани, каже Мијаиловић.

Данас онлине

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!