Вучић остао без Курца, поднео оставку због истраге о корупцији

Вучић остао без Курца, поднео оставку због истраге о корупцији

Без обзира шта ко мислио о Себастијану Курцу, којег Александар Вучић представља као свог блиског пријатеља, његова данашња оставка сведочи о високом степену политичке културе и грађанске свести у Аустрији. С друге стране, док се име Александра Вучића провлачи кроз најтеже могуће афере, повезане са организованим криминалом, он ни не помишља на оставку, већ убеђује јавност како је све то завера против Србије.

Као бомба одјекнула је вест да је млађани аустријски канцелар поднео оставку, након тврдњи да је државни новац Министарства финансија употребио у коруптивном послу, како би се у таблоидним новинама осигурало позитивно извештавање о странци коју води.

– Моја домовина је битнија од мене. Сада су потребни стабилни услови. Зато бих желео да направим простор како бих решио застој. Бићу шеф посланичког клуба ОВП (Народне партије Аустрије) у парламенту – рекао је Себастијан Курц у обраћању нацији уживо.

Само неколико сати пре Курца, огласио се и председник Аустрије, Александар Ван дер Белен.

– Посреди су озбиљне оптужбе. Резултат је слика која није добра за демократију – рекао је он.

Себастијан Курц је под истрагом због сумње на корупцију, саопштили су тужиоци 6. октобра, након претреса неколико министарстава и канцеларија владајуће Народне партије Аустрије (ОВП) на чијем је он челу.

Е, сад, можете ли замислити ситуацију у којој Александар Вучић изађе пред јавност и каже да подноси оставку услед многобројних афера у које је уплетен, јер му је Србија битнија од њега самог? Смешно, зар не?

Јовањица, Крушик, Веља Невоља, Савамала, плагијати, куповина диплома, хеликоптер, наплатна рампа, Владимир Цвијан, Београд на води, ПКБ, офшор фирме, подвођење малолетница, Пандорини папири… афере у Србији су се ређале једна за другом, али Вучић се постојано држао своје фотеље не осетивши ни трунку одговорности, а камоли помисливши да чак и понуди оставку.

Штавише, за сваку аферу појединачно тврдио је да је производ завере против Србије и њега лично, те да су афере исфабриковане с циљем да се Србија скрене са светлог пута будућности којим је он води.

Зато је овим потезом Курца Вучић изгубио савезника у учвршћивању своје диктатуре у Србији, али зато је Аустрија добила вредну лекцију демократије и политичке одговорности. Зашто би, уосталом, Аустрију и бринуло стање демократије у Србији, када смо само ми одговорни за њу?!

Вучић или Курц, одлучите сами!

Директно.рс

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Милица Ђурђевић: Тражимо оставку Зоране Михајловић (видео)

Милица Ђурђевић: Тражимо оставку Зоране Михајловић (видео)

На трибини која је одржана у сало СО Лазаревац Милица Ђурђевић је затражила оставку министарке …

Ви Михајловићка сносите НАЈВЕЋУ ПОЛИТИЧКУ ОДГОВОРНОСТ за све што се дешава у ЕПС-у и нико други!

Ви Михајловићка сносите НАЈВЕЋУ ПОЛИТИЧКУ ОДГОВОРНОСТ за све што се дешава у ЕПС-у и нико други!

„Истражни органи морају да кажу зашто се пре две ноћи десио пожар на копу Тамнава. …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *