ОСТАВКА! Загорка Доловац била чест гост на прославама Дијане Хркаловић
Загорка Доловац , фото П.Милошевић

ОСТАВКА! Загорка Доловац била чест гост на прославама Дијане Хркаловић

Некадашња државна секретарка Министарства унутрашњих послова (МУП) Дијана Хркаловић своје људе је имала у готово свакој институцији, па тако и оној најважнијој – српском тужилаштву. И док је Хркаловићева до 2019. године била “бог и батина” у полицији, односно особа која се за све питала, у тужилаштву је имала своје људе, а у првој линији актуелну републичку јавну тужитељку Загорку Доловац, незванично сазнаје портал Нова.рс.

Према сазнањима до којих је дошао портал Нова, Доловчева, која се више од 10 година налази на месту републичке јавне тужитељке (Вучић је звао жута Загорка јер је била блиска и бившем режиму), била је блиска Хркаловићевој.

У правосудним круговима недвосмислено се може чути да је Доловац неговала добре односе с Хркаловићевом годинама уназад, те да су једна другој биле чести гости, како у тужилаштву, тако и на приватним слављима. Добар однос између бивше секретарке МУП и републичке јавне тужитељке можда најбоље илуструје чињеница да је Доловчева присуствовала чак и рођендану Дијане Хркаловић.

„Са друге стране, бивша секретарка МУП била је чест гост по тужилаштвима, односно, познато је да их је ранијих година често обилазила. Било је неколико београдских тужилаштва која су Дијани Хркаловић посебно прирасли срцу“, каже извор из правосуђа.

Иначе, Дијана Хркаловић, током свог мандата у Министарству унутрашних послова, важила је за страх и трепет. Како је наш портал писао, у полицију је доведена како би је дисциплиновала, што је и успела, с обзиром да је променила цело тадашње руководство МУП.

Ипак, оно што се врло често могло чути јесте да је њено деловање неретко излазило из оквира закона. Због тога је чак неколико пута била пријављивана од стране својих тадашњих колега. Пријаве су, пак, готово увек остајале без епилога.

Оно што је можда још битније јесте да је Хркаловићеве изнад себе има надређеног, али и да је на поменуту функцију дошла захваљујући Српској напредној странци (СНС), чији је била члан.

Подсетимо, Хркаловићева се терети за трговину утицајем. Она је приведена прошлог петка због сумње да је у предмету за убиство Властимира МИлошевића наредила свом тадашњем колеги Дејану Миленковићу да поступи другачије него што је требало.

Тако је Хркаловићева наредила Миленковићу да тужиоцу касније достави анализе телефона заплењених након злочина. Тужилаштво је затражило да се током истраге саслуша девет полицајаца.

Хркаловићевој су лисице на руке стављене истог дана када је Миленковић дао исказ о поменутом случају. Миленковић се терети за злоупотребу службеног положаја.
Позвали мртвог полицајца да сведочи

Један од деветорице полицајаца, који би требало да сведоче у поступку који се води против Хркаловићеве, преминуо је и пре него што је предложен за сведока. Иначе, Хркаловићевој је након саслушања у Тужилаштву за организовани криминал (ТОК) одређен притвор. Њени браниоци су уложили жалбу на решење о одређивању притвора, али је она одбијена.

Нова.рс

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Истражни суд у Палерму: Мило Ђукановић у предмету против бившег албанског нафтног тајкуна

Истражни суд у Палерму: Мило Ђукановић у предмету против бившег албанског нафтног тајкуна

У документу истражног судије Алфреда Монталта осим црногорског председника, поменут је и његов брат Ацо …

Мајке жртава Вучићеве нарко мафије у иностранству траже правду коју нису добиле у Србији!

Мајке жртава Вучићеве нарко мафије у иностранству траже правду коју нису добиле у Србији!

Мара Халабрин, мајка несталог и убијеног Александра Халабрина и Сања Михајловић, мајка несталог Горана Михајловића …

2 Коментара

  1. “Srbijadanas” vi ste carevi! CAREVI.

  2. Milica Ljubicic, mezimica Zagorkina, uhvacena za stolom ,u drustvu Tome Zorica, prilikom hapsenja Belivukovog saradnika, takodje je neizbezan gost na svim proslavama, o cemu svedoce mnoge fotografije, a Toma Zoric je Zagorkinom zaslugom izabran vise puta u DVT. Drugo tuzilastvo, u kome radIi je nadlezno za veliki broj predmeta iz ove afere.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *