Политика

Јанковић откачио ДС и Шутановца због сарадње са Вучићем

ПОКРЕТ слободних грађана саопштио је данас да обуставља планове о изборној сарадњи са Демократском странком (ДС) због тога што је председник ДС Драган Шутановац, како се наводи у саопштењу, јавно понудио Александру Вучићу сарадњу на изменама Устава.

„У стању прикривене диктатуре под фантомкама, тиме се суштински учествује у лажирању демократије и симулацији дијалога. Грађани Србије имају право да знају ко стоји са које стране. Бескрајне политичке комбинаторике морају бити замењене чврстим и принципијелним ставовима у које се грађани Србије увек могу поуздати. Нико нема право да се коцка њиховим поверењем”, наводи се у саопштењу.

Тај покрет је изразио жаљење због, како се наводи, „заокрета председника ДС” али и поновио да је једини дијалог који ће икада имати са Александром Вучићем искључиво „разговор о мирној предаји власти”.

Председник Покрета слободних грађана Саша Јанковић је оценио да потез председника ДС „представља кршење првог принципа и услова сарадње опозиције” да нема непосредне нити посредне сарадње са влашћу Српске напредне странке”.

Бета

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!