Економија

ЕКОНОМИСТА ЋУЛИБРК: Вучић лаже наша економија је најгора у региону!

Главни уредник недељника НИН Милан Ћулибрк каже да се Скупштина Србије понекад претвара у “Задругу” и Фарму”. Ми и даље говоримо да привлачимо највише инвестиција у региону – а од осам земаља, по званичним подацима и на основу 10 економских параметара – најгори смо, навео је гостујући у Новом дану. “Ми смо пропали и нико то не констатује”.

Лидер ЛСВ Ненада Чанак за лист Данас је изјавио да је Шешељ у политици оно што су старлете у ријалитију.

“Кад погледамо шта се дешава, понекад ми се учини да се Скупштина понекад претвара у “Задругу”, “Фарму” и “Парове”, само више не знам ко је тамо с ким”, каже на то Ћулибрк.

Каже да Чанак то зна најбоље, зна “то изнутра”, јер је својевремено ушао у ријалити, да би то, како је тада рекао (Чанак), разбио изнутра. Коментаришући Чанка подсећа и да се ради о човеку који је после 5. октобра отишао да свира клавир на Пинк.

“Ово што се у Скупштини дешава је много горе, поготово што је транспарентан рад Скупштине једна од директних замерки која нам је упућена из Групе земаља за борбу против корупције у Савету Европе… Ми сад у октобру очекујемо позитиван извештај те групе земаља, у тренутку када власт подноси по 300, 400 амандмана идиотских, на први члан закона, на сам наслов закона, да би се Србија брже развијала, прва стигла на Марс, Венеру… Само да се ускрати опозицији право… И мислите да ћете тиме избрисати Србију са списка на ком се дају замерке?”

У октобру ћемо попити казну, наглашава Ћулибрк, и каже да ће тада власт казати – нисмо знали. Знају то и раде то намерно, наглашава.

Коментаришући понашање радикала у парламенту које наликује оном из деведесетих, каже да су београдски избори и два одсто подршке били сигнал у тој странци да нешто треба да се уради, а да су они добри у прављењу скандала и да им се то и толерише.

Закон прописује да народном посланику мандат престаје ако је павоснажном судском одлуком осуђен на казну затвора безусловно у трајању од најмање шест месеци. То није био случај са лидером радикала Шешељем, а то питање није било на разматрању у парламенту.

Ћулибрк, осврћући се на то, каже да му је интересантно образложење Александара Мартиновића, председника Административног одбора, који је рекао да је у тренутку пресуде Шешељ одслужио казну и да о томе нема потребе да се расправља… “Драго ми је што је председник Административног одбора, он може стварно све са својом креативношћу. Ми смо толико креативни да је то чудо једно”.

Међутим, оцењује Ћулибрк, то може да се потегне оног момента кад Шешељ уради нешто што се не свиди актуелној власти и да излети из парламента, мада сумња у то, јер сматра да њима одговара такво стање.

Н1 СРБИЈА

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!