Европа

Ништа од 2025: Макрон се и у Санкт Петербургу успротивио ширењу нереформисане ЕУ

ЕМАНУЕЛ Макрон је и пред учесницима Петербуршког међународног економског форума рекао да Европа унија мора бити обазрива приликом одлучивања о свом даљем ширењу.

„Морамо заиста бити обазриви, упркос томе што унутар ЕУ постоји одређена еуфорија поводом ширења. Морамо јер када се ширите без икаквих реформи – то не испадне нарочито ефикасно. Зато сматрам да Европска унија мора бити јединственија и суверенија, а и демократскија. А мора бити и схватати шта су њени стратешки приоритети“.

Макрон је указао да постоји „централизована Европа“ (ЕУ), са заједничким принципима и истим гледањем на порезе и права из рада, па наставио:

„Али, постоји и Европа у другим регионима са децентрализованим језгром. И Русија је, дакако, у тој Европи“.

Макрон је поновио да су Европској унији потребне „одређене реформе“.

Француски лидер је учествовао у пленарном заседању Форума заједно са Владимиром Путином, јапанским премијером Шинзо Абеом, замеником председника Кине Ваном Цишаном и извршном директорком ММФ Кристин Лагард.

Факти

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!