Европа

Немачки медији: Европска унија ће скончати у мукама и лишена сваког достојанства

ЕВРОПСКА унија ће скончати у мукама и лишена сваког достојанства – прогнозира главни уредник реномираног и утицајног немачког листа Welt am Sonntag Петер Хут.

У прилог своје тврдње навео је да Италија одбија да прима избеглице, да земље Вишеградске четворке не сматрају ни да су дужне да учествују у преговорима на ту тему, да многе државе-чланице теже да ЕУ претворе у тепих сачињен од „тканина“ националних држава.

Додао је да неке од тих земаља већ „ткају“ мртвачки покров за Европску унију заборављајући да управо европском јединству и помоћи треба да захвале своје благостање.

Први човек утицајног Welt am Sonntag у наставку дословно пише:

„Управо посматрамо како Европа неславно умире, а Европљани то само гледају и окрећу се на другу страну машући главама. Поклањају своју пажњу светском првенству у фудбалу или временским приликама. Нико не жели да поверује да је истина ово што се догађа. Европа им се чини исувише великом да би доживела крах.“

Хут је зато исписао и своју опомену: „Реално, Европа и није тако велика. Није ствар у томе да ли смо ми Европљани у стању да се супротставимо апологети националне изолације Доналду Трампу. Није ствар ни у заједничком буџету или оружаним снагама ЕУ. Сада се ради о томе хоће ли се Европска унија разлетети у комаде“.

Држање Италије он сматра поразом Ангеле Меркел, а за Мађарску тврди да тако ревносно гради своју нову националну државу да јој ЕУ изгледа као терет.

По Хутовим мерилима, у Пољској је у току „права трагедија“ у изведби њене владе која се често подсмева европским вредностима. А званична Варшава још „тепих“ ЕУ сачињен од јаких националних држава сматра предношћу Уније.

Главни уредник Die Welt панично тврди и да у ЕУ „узор за опонашање“ постају они који раде на њеним расколима.

Факти

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!