Европа

ТАКО ТО РАДЕ НЕМЦИ: Србин прегазио девојку на пешачком прелазу, па добио доживотну робију!

Србин Миленко П. (28) осуђен је на доживотни затвор јер је 6. јуна прошле године у Берлину прегазио студенткињу Јохану Х.

Немачки медији подсећају да је Јохана, која је имала 22 године, гурала свој бицикл преко пешачког прелаза, а на семафору је било зелено светло за пешаке. Док је прелазила улицу на њу је јурећи брзином од 80 км/х налетео поменути Србин, који је бежао од полиције. У овој зони је највиша дозвољена брзина 30 км/х, а на семафору је било црвено светло за возаче. Студенткиња је погинула на лицу места.

Миленко и његова два друга су пре несреће бежали од полиције, јер су добили казну од 300 евра због крађе ситног алата. Они нису желели да плате казну, већ су се дали у бег, а полиција је кренула у потеру за њима. У потери су повређени полицајац и два возача, док је неколико возило уништено. Миленко је ухапшен одмах после несреће, а суђење је трајало око годину дана.

Судија у Берлину Петер Шустер је рекао да је оптужени могао да очекује да ће нешто да се лоше догоди пошто је возио толиком брзином.

Судија је сматрао да су сви услови испуњени да Миленко добије доживотну казну затвора.

Он је осуђен, између осталог, за убиство и пребрзу вожњу. Судија се позвао и на члан 315д Кривичног закона Немачке којим се за вожњу бржу од дозвољене предвиђа казна и до 10 година затвора.

Немачки медији преносе да је Милинко погнуте главе чуо пресуду, а мајка убијене студенткиње је рекла: “Сада можемо да се смиримо”.

Извор: bz-berlin. de, Правда.рс

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Један коментар

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!