Србија

Кон признао да ублажавају мере како би сатанисти Вучићу омогућили лажне изборе за Видовдан

Епидемиолог Предраг Кон рекао је да разлога за оптимизам има због опадања броја људи на респиратору и опадања процента позитивних случајева међу тестираним.
– Опадање броја оних на респиратору, тешких случајева. Проценат позитивних налаза броја испитиваних који пада из дана у дан, посебно у Нишу и околини, као и Јагодина, Ћуприја, Алексинац и Прокупље, свуда где смо имали повишени проценат у односу на остала подручја. У Београду је на осам одсто, укупно у целој Србији 7,5 одсто. Так ода вирус очигледно више нема такав потенцијал. Почиње да губи саму снагу преношења. Истовремено изазива све блажа обољења – рекао је за Кон објашњавајући попуштање мера током ванредног стања које су уведене у пандемији коронавируса.

Он сматра да је одлука о попуштању мера донета у правом трентку.

– Имамо питање да ли је исхитрено попуштање. Ми и даље имамо драстичне мере, далеко од тога да смо нешто посебно попустили, али их треба попустити, треба да се вратимо у нормалнији живот, који неће бити потпуно исти. Оно ће се завршити укидањем ванредног стања, а одржавањем мера социјалног дистанцирања. Из недеље у недељу ћемо морати отварати у складу са резултатима тестирања које пратимо – истакао је Кон.

Став лекара при ублажавању мера свакако да је и ствар политике, рекао је Кон.

– Ово свакако да има везе и са политиком и економијом и схватањем да живот мора да се настави. Ако заустављамо живот, почећемо да умиремо од сасвим других ствари. Време је да се вратимо животу да све што смо досад радили не би имало негативан утицај који је дуже трајао, али колективи, школски, предшколски, морају бити пд далеко стриктним надзором јер смо ми и даље у епидемији – истакао је Кон.

Проценио је да је потребно да полицијски час и даље буде у одређеној мери на снази у наредне две недеље.

– Логично је да још две недеље остане забрана. То не значи да сам ја у праву. О томе ће се још расправљати. Најважније је спречити контакте, а то је изгледа најједноставније кроз полицијски час – закључио је епидемиолог.

Б92, Вести онлине

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

�оментара

  1. To se primetilo kada se pocelo ubrzano testiranje sa vecim brojem pozitivnih a manje umrlih i naglasavanje na procentu umrlih koji se je smanjivao .to je praktikovala Sarajka darija Kisic.

  2. Ајде пензионери семе вам и племе јебем идиотско,појурите да га гасате.Прво би удавио рођеног стрица,што гласа шиптарску наказу.Већина народа је себична,љубоморна,пакосна и зла.Зато је оваква сатанистичка власт од Бога да нас казни.Жао ми је само мањине правих СветоСавских Срба.

    1. Burazeru Ne pali se da su penzioneri krivi i da ga oni glasaju , nije tacno , njega glasaju najvise ljudi do 45 godina zivota oni koji su nabrekli od jela i pica ,oni koji suzaposleni po raznim upravama a ne rade nista , to nisu penzioneri,
      Pumpanje da ga samo penzioneri odrzavaju nastaje od Tv pinka koji zeli da vi pomislite da je to tako jer oni samo objavljuju izabrano misljenje neke senilne babe koja vise voli njega nego svoju decu i svoje unucice..
      zar ne vidite ta se stvara mrznja i izaziva netrpeljivost medju gradjanima zarad njihovog sto boljeg pljackanja.
      Zeljko mitrovic je napravio ovu ujurmu oko 100 evra da ko ne zeli ili zeli da se javi Cool centru. od njega je sve zapocelo jer oni tako radde , dogovore se ti kazi ovo ,ono a mi cemo da prihvatimo.
      Zar ne vidite da nam vladaju mutivode ,prevaranti sarajlije i vecinom prvi prebegli iz ratnih podrucja , to je fukara najgore vrste.
      Zasto ne pitas zasto je gorivo i dalje skupo a barel se placa 36 dol. da ga uzmes iz skladista a nas ovi deru. upamet se misli malo svojom glavom.

  3. Балијандерка обријана смрдљива,дошла из бејха,паразитира на грбачи Геџе,е јебем те животе.Дођошка гомна влдају Србијом од 45-те.а шта рећи за чивута,фацу кад му видим смучи ми се.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!