Друштво

Расте цена претплате за РТС: Од 1. јануара морамо да издвојимо више новца

Држава ће и током 2021. године наставити да, у одређеном износу, финансира Радио-телевизију Србије и Радио-телевизију Војводине, јер им новац који зарађују од таксе није довољан.

Ово се наводи у изменама идопунама Закона о јавним медијским сервисима који је стигао у парламент и ускоро ће се наћи на дневном реду.

Наиме, објашњено је да је РТС током 2019. године остварила приход од 7.422.407.000 динара на име таксе за претплату, а РТВ 1.658.172.306 динара.

У буџету за 2021. године је планирано да се за РТВ определи 900.000.000 динара, док се РТС не помиње, али ће то вероватно бити измењено прерасподелом новца. Државни јавни сервис је у претходним годинама добијао по 3,1 милијарду динара годишње, а ребалансом за ову годину износ је умањен на 1,6 милијарди динара.

Танјуг

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

�оментара

  1. eto tako ce mo dobrovoljno, imali ili ne prokleti televizor, finansirati u vremenu surovog genocidnog bioloskog rata, slusati baljezganja ratnog profitera i huskaca.
    dusevno bolesnog baliju, mufljuza, majmuna i magarca iz bosansko-krapinskih kamenjara, spilja i vrzina.
    za nasae mukom stecene pare dajemo pravo zlikovcu na nase zivote, na zivot nase dece i porodice, dozvoljavamo i ono sto divlje zveri ne cine i dopustaju.
    vreme je kad svoje ce mo morati braniti krvlju, kad opradtanja nema.
    il oni il mi, trece necemo moci birati, jedino ako svi slozno dignutog prosca, dimom i vatrom ne budemo u prevazi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!