Србија

МИЛИОН СРБА ВАКЦИНИСАНО Кинези признали да њихове вакцине нису ефикасне! (видео)

Кинески центар за контролу болести (ЦДЦ) размишља о промени начина примања доза вакцина против корона вируса како би се повећала њихова ефикасност, пише Фајненшел тајмс.

То је први пут да званична Кина, односно државни орган, јавно саопшти да је забринуто јер кинеске вакцине против короне нису ефикасне.

Шеф овог тела под контролом кинеске владе, Гао Фу, рекао је да „разматрају како да реше проблем због тога што је утврђено да ефикасност постојећих вакцина није велика“, пренели су кинески медији.

Он је предложио чак и мешање различитих вакцина (које смо имали у Србији) као и промену начина примања у погледу броја (три и више доза) и временског размака између доза.

За разлику од других произвођача вакцина, кинески произвођачи нису још објавили податке из треће фазе испитивања (у Србији и још неким земљама), што је довело до критика и сумњи да нешто крију.

Свака нова стратегија имаће последице у више од 20 земаља којима је Кина, углавном билатералним уговорима, продала вакцине, међу тим земљама је и Србија. Кина је до сада испоручила чак 40 милиона доза другим државама, а сада тврде да нису довољно ефикасне.

Чиле се суочава са већим таласом заразе новим сојевима воруса одмах након успешне вакцинације становништва Синоваком, који су примили и грађани Србије.

Ефикасност једне дозе Синовака била је само три одсто, а дупле дозе 56 процената, пише Фајненшел Тајмс.

Компанија Синофарм званично тврди да њена вакцина има 79 одсто ефикасности, слично стопи која је недавно истраживањима утврђена за Астразенекине вакцине. Подсећамо, буквално сви светски произвођачи вакцина против короне су тврдили (лагали народ) да су њихове вакцине ефикасне од 95 до 99 одсто, а бројни лекари (плаћени лобисти фармако мафије) су то потврђивали и агресивно убеђивали свој народ да се обавезно вакцинише застрашујући га сигурном смрћу ако не прими на брзину „склепано“ цепиво.

Стучњаци у Хонг Конгу су оценили су да је ефикасност вакцине Синовак 50,66 одсто и то међу људима од 18 до 60 година старости, док за старије нема такве ефикасности.

Aлександар Вучић недавно је примио прву дозу кинеске вакцине.

Србин.инфо, медији

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!