Хелм

Исповест САС-овца: Енглези тајно били у Сребреници

Најважније питање јесте да ли су британски специјалци из САС јединица учествовали и у стрељању муслимана после ослобођења града, пишу „Вечерње новости“

Према сведочењу британског специјалца из јединице САС који је желео да остане анониман, па се у тексту користи псеудоним Ник Камерон, задатак њихове јединице је био да пошаље координате за НАТО напад на снаге Војске Републике Српске и да обавља друге шпијунске послове.

– Наш приоритет је био да сакупљамо информације – признаје Камерон.

У тексту Камерон оптужује УН да су дозволиле „масакр“ у Сребреници („УН су у потпуности издале те људе“) и изражава своју бес због тога што нису извршиле нападе на српске положаје.

– Није било ничега. Чекали смо и чекали – рекао је Камерон.

Камерун каже и да се састао са Насером Орићем, те признаје да га је бразилски посматрач из УН оптужио да прави заверу са муслиманима, на шта му је британски шпијун рекао да „одј*бе“.

Када је видео да су Срби ушли у Сребреницу и да НАТО неће реаговати, британски САС-овац и шпијун каже да се запитао „Јеб*те, како да се извучем из овога?“

Осим што су муслимани у Сребреници редовно кршили резолуцију о Сребреници као демилитаризованој зони, сада је очигледно да су им у томе помагали не само УН, већ и британски специјалци.

Ипак, најважније питање је да ли су британски специјалци из САС јединица имали само ову функцију или су учествовали и у стрељању муслимана после ослобођења града.

О присуству британских САС јединица пише и Гардијан, у тексту под насловом “Srebrenica: the search for a terrible truth goes on”.

Приредило и скратило: Стање ствари

(Вечерње новости, 7. 6. 2021)

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!