Црна Гора

Додик: Oтворени акт непријатељства према Српској и Србима je подгоричка резолуција о Сребреници

* Милорад ДОДИК: „Ми ћемо знати како да се односимо према њима. Штета је што је део већине, који је и српским гласовима ушао у парламент Црне Горе попустио пред притисцима и уценама и на такав начин се обрачунао са Србима и Републиком Српском. Било би много боље да су истине ради, будућности ради и нових генерација ради погледали извештај који је сачинила Независна комисија на челу са Гидеоном Грајфом о Сребреници и одредили се о томе“

_____________________________________________________________

СРПСКИ члан и председавајући Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је Срни да су парламентарне политичке партије које су у Скупштини Црне Горе усвојиле Резолуцију о забрани негирања геноцида у Сребреници испољиле отворени акт непријатељства према Републици Српској и Србима.

– Ми ћемо знати како да се односимо према њима. Штета је што је део већине, који је и српским гласовима ушао у парламент Црне Горе попустио пред притисцима и уценама и на такав начин се обрачунао са Србима и Републиком Српском.

– Било би много боље да су истине ради, будућности ради и нових генерација ради погледали извештај који је сачинила Независна комисија на челу са Гидеоном Грајфом о Сребреници и одредили се о томе – истакао је Додик замољен да прокоментарише усвајање Резолуције о забрани негирања наводног геноцида у Сребреници у Скупштини Црне Горе.

Додик је нагласио да је Скупштина Црне Горе синоћ на мала врата увела и вербални деликт у државу која се вековима дичила слободарством.

– Ако Парламентарна скупштина БиХ није усвојила један такав акт – поставља се питање шта је то мотивисало Црну Гору да се о томе одређује, посебно ако је реч о трагичним догађајима који немају везе са Црном Гором. Ако је ДПС-у прорадила савест, јер је њен лидер учесник ратних дешавања 90-их, није јасно шта је друге политичке партије у Црној Гори руководило за једну срамну резолуцију каква је синоћ усвојена у црногорском парламенту – рекао је Додик.

Скупштина Црне Горе изгласала је синоћ Резолуцију о забрани негирања наводног геноцида у Сребреници. За усвајање Резолуције гласало је 55 посланика, против је било 19, а уздржано седам.

Резолуција, између осталог, подразумијева да парламент осуди и признаје да се у Сребреници догодио геноцид и да је убијено више од 8.000 Бошњака.

Текст резолуције предвидео је и да 11. јул буде проглашен Даном сећања на жртве Сребренице, да се афирмише мир и стабилност и да се позову јавне институције да истраже ратне злочине.

Срна

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!