Економија

Душан Никезић Синиши Малом: Отели сте Београђанима грађевинско земљиште као што сте то урадили и са Железничком станицом и ПКБ-ом

Председник Ресорног одбора за привреду и финансије Странке слободе и правде (ССП) Душан Никезић поручио је министру финансија Синиши Малом да се више не оглашава по питању земљишта Београда на води, јер се само “још више уплиће у сопствену мрежу мрачних дилова којима је оштетио Србију за преко две милијарде евра”.

Синиши Малом je boqe да се више не оглашава по питању земљишта Београда на води, јер се само још више уплиће у сопствену мрежу мрачних дилова којима је оштетио Србију за преко две милијарде евра

„Рашчишћавање и санацију земљишта платила је држава Србија улагањем од 170 милиона евра. Тако уређено грађевинско земљиште, са спољашњом инфраструктуром, поклонили сте арапском инвеститору! Ви сте чак у интервјуу Политици 2015. године најавили да ће нам Арапи дати кредит од 130 милиона евра за рашчишћавање и експропријацију, ваљда да би додатно зарадили на камати од 4,75 одсто, што је додатна потврда да сте од самог почетка имали дил да арапском инвеститору поклоните земљиште и инфраструктуру, чија је вредност преко две милијарде евра“, рекао је Никезић.

Он је нагласио да је према рачуници Малог, до сада уложено 80 милиона евра.

„Сами сте признали да је земљиште у Београду на води поклоњено, али не Београђанима, јер не можете Београђанима поклонити оно што је већ њихово. Можете им само привремено нешто отети, као што сте то урадили и са Железничком станицом. На срећу Београђана, сви штетни уговори и дилови ваше власти ће бити раскинути, па ће им и отето земљиште у Београду на води и Железничка станица и Ер Србија и ПКБ бити враћени“, закључио је Никезић.

Синиша Мали одговорио Никезићу: Београд на води смо поклонили свим грађанима

Министар финансија Синиша Мали одговорио је председнику Одбора Странке слободе и правде (ССП) за привреду и финансије Душану Никезићу да је јасна разлика између грађевинског земљишта на којем одмах може да се гради и грађевинског земљишта где се сада гради Београд на води.

Мали је на свом Инстаграм налогу Никезићу одговорио да су тамо где се гради Београд на води некада биле „стотине нелегалних и легалних објеката, које је било неопходно рашчистити, како би градња уопште могла да почне“.

„То није била парцела која је била спремна за градњу, да би је неко купио и кренуо да зида. Иначе, да је било лако продати или активирати то земљиште, не сумњам да би то (лидер ССП) Драган Ђилас за време свог мандата и урадио“, истакао је Мали.

Нова.рс

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!