Србија

Тиодоровић: Не постоји расположење у народу за одговорније понашање

Епидемиолог и члан Kризног штаба за сузбијање епидемије коронавируса Бранислав Тиодоровић изјавио је да у народу не постоји расположење за одговорније понашање, али ни за контролу мера.

„С друге стране, диже се галама око школа, а нису школе и деца толики проблем, као што су ова окупљања и непоштовање мера“, рекао је Тиодоровић за данашњи Блиц.

Према његовим речима, број заражени наставиће да расте и доћи ће и до 7.000 новоинфицираних на дневном нивоу, због чега Србију многе земље скидају са зелене листе за путовања.

„Сада су нас и Немци скинули са листе, за њих смо ризична земља, Kипар је почео пре неколико дана, а све због ових података. Требало је народ раније да схвати у каквој се ситуацији налазимо“, оценио је Тиодоровић.

Он је додао и да у градовима попут Новог Пазара, Тутина и Kрагујевца ситуација са пандемијом прелази из неповољне у ванредну ситуацију.

„Kрагујевац је већ сада тражио сагласност да је уведе, а ови други не желе. Они се и даље понашају опуштено, иако им је пуна болница у Новом Пазару“, истакао је Тиодоровић.

Бета

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!