Свет

Неоколонијална политика економских санкција и уцена доживела тотални крах

Отприлике половина земаља Г20 не подржава жељу САД да изолују Русију од међународне заједнице. О томе у петак пише Блумберг.

Према његовим речима, лидери најбогатијих земаља Г20 суочили су се са неспремношћу других држава укључених у групу да уведу санкције Руској Федерацији.

То је због историјских веза са Москвом, њиховог страха за своју економију и њиховог неповерења према бившим колонијалним силама.

Спровођење глобалних антируских иницијатива земаља Г7, попут постављања горње границе цене руске нафте, може бити тешко због недостатка јединства међу Г20 у вези са Русијом, наводи се у публикацији.

У јулу је високи представник ЕУ за спољну политику и безбедност Жозеп Борел рекао да жеља Групе седам (Г7) и њених сарадника да Русију сматрају одговорном за ситуацију око Украјине није наишла на широку подршку међу земљама у развоју.

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Извор
Webtribune.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!