СТОРИ: Вучић, Сузана и Инстаграм

СТОРИ: Вучић, Сузана и Инстаграм

“Сузана, како се зове оно кад окачите на Инстаграм, шта радим с тим?” Па, окачи мачку о реп, каже наш народ.

Господине велики „стручњаче“, то се зове – гаће; јесте, женске беле гаће, чипкане, два пара, са црном лептир машницом. И прслуче. Опет бело. У канцеларији, на радном месту, у радно време. Ето, ту га окачите. А можете ту да окачите и скок у крило. И бесне ташне и ципеле и француску шпијунажу. И филхармонију.

Какав „стручњак“ такви и стручњаци. Са невероватном лакоћом бира и доводи око себе особе које не могу да прођу ниједну безбедносну проверу и чији су главни радни потенцијал гаће, цигарета и скок у шпијунско крило.

„Стручњаков“ медијски „маг“ има толико путера на друштвеним мрежама да би јој и Брижит Бардо позавидела. Позе и сликовне поруке које „качи“ достојне су Холивуда. И све честитке и похвале на тој провокативној храбрости. Њен профил, њен избор, њен лични живот – њена приватна ствар.

Али институција председника државе није њена приватна ствар. Замислите да Марија Захарова крене да „качи“ свој доњи веш по друштвеним мрежама, или да се баца у загрљај и крило, па још француском шпијуну. Не само да је дегутантно, већ је безбедносно катастрофално. Ради се о радном месту унутрашњег прстена председника републике. Ради се о угледу највише државне институције. Ту су морали да раде сви могући БИА филтери и провере, а не беле чипкане гаће.

Али БИА је ушла у спиралу професионалног колапса. Бави се чувањем фарми марихуане и подметањем свог криминалног кадра у полицијске структуре. Наочиглед службе, у паузи инаугурације председника државе, месари касапе и мељу, а може бити пружају и друге „услуге“. Ослобођење ће темељно испитати. Цвијан, Оливер, Савамала и на десетине свих осталих Крушика и Дољеваца. Афера аферу престиже, а БИА ни да примирише. Само опојни мирис кафе и женских гаћа. Држава пуца, а они туже Милана Думановића.

Пре неки дан смо имали прилике да видимо председника државе на радном месту, уживо. Дошли му по позиву у госте њих неколицина, а он затечен изгужван, зарозан, распојасан, поднадуо. Из уста му навиру само „девојчице“. Као да је сву ноћ провео са кумовима у некој ритопечкој биртији. Обезбеђење закукава, „немојте председниче, напољу су новинари“. Да, али не они наручени, већ прави. Зна обезбеђење где вреба највећа опасност.

Тешка срамота за државу. ФБИ експерт „качи“ на друштвеним мрежама говор тела грчевитог стања нашег председника када га прави новинар упита о Беливуковом државном ангажману, а саветник за медије уместо на конопац, свој бели веш и љубавне авантуре качи где стигне по нету. Качи и Сребреницу!
Најзад имамо „стори“, али не о гаћама, већ онај папагајски. „Имаћемо раст од 7,4 до 7,6 одсто, а ја ћу да се сликам за Инстаграм стори и рећи ћу колика је стопа раста“ – рекао је Вучић.

Признајем, први пут је у праву. Велики „стручњак“ може да се слика, јер у његове „стори“ више не верују ни бабе ни жабе. Одавно су економски експерти Србије, они са дипломама стеченим учењем, или како их он зове „агенти“, показали и доказали да су „стори“ заправо бајке које су настале простом математичком преваром. Преко ноћи је измењена валидна статистичка методологија, а уведена су нова правила по којима је сваки контејнер пун злата, а не ђубрета. Силиконска статистика по угледу на силиконске груди и силиконске докторате. Фикција, лаж и обмана. Качење. Напредњачки изум ружичастог златног доба.

То је слика Србије која обилази свет.

Заштитни знак Андрићевог венца – „окачене“ гаће. Какво понижење Србије. Каква срамота.

Давор Калајжић, пензионисани службеник политичке канцеларије специјалног представника УНМИК-а

Директно.рс

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Србија: Спољна трговина иде преко пореских рајева

Србија: Спољна трговина иде преко пореских рајева

Увоз из Кине се плаћа преко Хонгконга, а одатле стижу и инвестиције у прерађивачку индустрију …

Пола милиона грађана Србије живи у апсолутном сиромаштву

Пола милиона грађана Србије живи у апсолутном сиромаштву

Ризик од сиромаштва и даље је велики у целој Европи, а грађани Србије су међу …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *