Друштво

Више од 150.000 људи захтева одузимање дозволе телевизијама „Пинк“ и „Хепи“

Покрет Крени-Промени саопштио је да је у последња 24 часа петицију за одузимање дозволе телевизијама Пинк и Хепи због емитовања ријалити програма потписало више од 150.000 грађана.

Директор за кампање тог покрета Саво Манојловић оценио је поводом два масовна убиства у којима је страдало 17 а рањено више од 20 особа, да су институције у Србији „заказале“ јер по његовим речима, нису реаговале на 112 дописа у вези народне иницијативе из 2019. године за ограничавање ријалити програма.

„Нико овде не тврди да је ријалити програм једини узрочник онога што нам се данас дешава као друштву али криминал, насиље и проституција, који су презентовани као позитивне вредности, сигурно немају благотворно дејство за нас као друштво. Нећемо да децу Србије образују Кристијан Голубовић и Змај од Шипова, хоћемо да се образују по моделу Јована Јовановића Змаја и бајки Ханса Кристијана Андерсена“, навео је Манојловић.

Подсетимо, само дан након масовног убиства у основној школи у Београду, синоћ се догодило још једно масовно убиство.

Нападач У. Б. је најпре пуцао у селу Дубона, а затим у Малом Орашју и селу Шепшин код Младеновца. Усмртио је осам особа, а ранио 14. Нападач је ухапшен око осам сати код Крагујевца, у насељу Грошница, потврдио је МУП Србије.

Говорећи о нападу код Младеновца, у ком је страдало осам људи, председник Александар Вучић је рекао да је то „терористички чин“ и „да зликовац више светлост белог дана видети неће“, тј. да „из затвора изаћи неће“.

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Извор
Бета

Један коментар

  1. Како то бре само 15,0,000 потписа?? Ја сам петицију потписао пре 2дана и било је већ тада 330,000потписника.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!