Србија

Војводина као лабораторија за испитивање заморчића: Деца у школи уче из уџбеника који промовише хомосексуализам

Демократска странка Србије (ДС С) захтева оставку покрајинске секретарке за спорт и омладину Маринике Чобану, због садржине “уџбеника који очигледно није намењен сексуалном образовању деце него индоктринацији средњошколаца и промоцији хомосексуализма”, изјавио је данас портпарол Покрајинског одбора ДС С Миленко Јованов.

Тај “уџбеник” се употребљава у оквиру пилот пројекта “Здравствено васпитање о репродуктивном здрављу, навео је Јованов у писаној изјави за медије.

Он је истовремено поставио питање министру просвете Томиславу Јовановићу о томе да ли је министарство упознато са садржином тог уџбеника и да ли је одобрен, посебно имајући у виду изјаву председника Владе Србије Ивице Дачића, од пре само неколико дана, када је рекао да Србија трпи притиске да се управо оваквим ставовима индоктринира српска омладина.

Влада Србије мора и да одговори на питање да ли се тим уџбеником започиње дуго најављивана промена свести српског народа, коју су тражили немачки парламентарци, навео је Јованов.

У десет војводјанских средњих школа је у новој школској години уведен опциони предмет Здравствено васпитање о репродуктивном здрављу чиме ће око 1.200 ученика другог разреда имати прилику да, кроз рад са едукаторима, обраде теме из репродуктивног здравља, сексуалног образовања, родних и људских права.

Тај огледни пројекат је скоро годину дана припремао Покрајински секретаријат за спорт и омладину, заједно са Радном групом експерата из гинекологије, урологије, епидемиологије, психологије и омладинског рада, наведено је на интернет страници тог секретаријата у Влади Војводине.

 

Танјуг

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!