После педера и законодавства Уставобранитељ Дaвенпорт брине о развоју југа Србије

0
(0)

Бујановац — Делегација ЕУ снажно подржава сваки план који доприноси просперитету југа Србије, казао је амбасадор ЕУ у нашој земљи Мајкл Девенпорт.

Председник Координационог тела за Прешево, Бујановац и Медвеђу Зоран Станковић и шеф Делегације Европске уније у Србији Мајкл Девенпорт оценили су данас у Бујановцу да је развој тог подручја приоритет за обе стране.

Девенпорт је казао да први пут као шеф Делегације ЕУ посећује југ Србије, истичући да снажно подржава сваки план који доприноси просперитету тог подручја. 

„Делегација Европске уније снажно је ангажована овде и желимо да наставимо сарадњу и са Координационим телом и са све три општине, да заједничким радом побољшамо ситуацију за обичне грађане . Наставићемо такође наш велики пројекат Прогрес и мислим да ћу имати прилику данас и сутра да видим неке конкретне резулате и да причам са грађанима“, рекао је Девенпорт. 

Председник Координационог тела Зоран Станковић указао је на то да је отварање нових радних места на југу Србије најважнији задатак. 

„Девенпорт је исказао велику потребу да се развојне активности на овом простору дешавају знатно брже, да су свеобухватније и да заједничким снагама треба да побољшамо живот и рад. Да на овом простору омогућимо већи број радних места, јер је то главни разлог исељавања људи са ових простора и повећања броја азиланата“, изјавио је Станковић. 

Он је објаснио да се са изградњом зграде одељења Економског факултета у Бујановцу касни због нерешених имовинских односа и да ће за наредну академску годину она бити завршена. 

Станковић је најавио и да ће наредне године у Бујановцу бити отворена још једна висока школа. 

Шеф Делегације ЕУ у Србији Мајкл Девенпорт ће данас и сутра у Бујановцу, Врању и Владичином Хану, присуствовати промоцији треће генерације студената суботичког Економског факултета у Бујановцу, а састаће се и са градоначелником Врања Зораном Антићем, коме ће уручити пројекат за проширење регионалне санитарне депоније „Метерис“. 

Девенпорт ће у Врању и Владичином Хану посетити породице и удружења која су оквиру Програма европског партнерства са општинама ЕУ Прогрес добила подстицајна средства за покретање сопственог бизниса.

 

Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Вучић се не меша у изборе у Црној Гори, а подржао је мешање ЕУ у изборе у Белорусији

5 (3) * Декларацијом ЕУ се избори у Белорусији карактеришу као недемократски, нефер, а резултати – не признају. Србија јој се …

Жути имбецили двадесет и кусур година само серендају о Европској унији а Србе за исту баш ЗАБОЛЕ КУРАЦ!

3.7 (3) Представник фракције Демократске странке (ДС) која се залаже за унутарстраначке изборе, Бранислав Лечић, …

4 Коментара

  1. Има ли у Србији Уставобранитеља?
    Затрпајмо твитере наших политичара поруком америчких патриота:

    "Устав је врховни закон. Било који Закон или одлука суда који крше Устав представљају криминал. Било који државни службеник који крши Устав прекршио је и своју заклетву.
    То укључује и Председника, судије, војску…"

  2. ŠTA JE BABA ?, TOLIKO TI "KERA" SKOČILA U DVORIŠTU ?!….

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *