Африка

Русија: Египту мигови за 3 милијарде долара

Москва — Русија и Египат су на прагу закључивања уговора о куповини наоружања у вредноси од више од три милијарди долара, пренео је руски економски дневник Ведомости.

Две стране су парафирале уговоре према којима ће Египат од Русије купити борбене авионе МИГ-29М/М2, системе противваздушне одбране, хеликоптере Ми-35 и друго наоружања, сазнаје се из извора у руској војној индустрији.

Новац за куповину авиона и наоружања требало би да буде обезбеђен из Саудијске Арабије и Уједињених Арапских Емирата, наводи лист. 

Информација је објављена дан након сусрета руског председника Владимира Путина и министра одбране Египта Абдела Фатаха ел-Сисија у Москви, после којег је Путин подржао његову кандидатуру на предстојећим изборима у Египту. 

Посета Русији биле ја прва посета Ел-Сисија једној страној земљи откако је са власти збачен исламистички председник Мухамед Мурси у јулу 2013. 

Маршал Ел-Сиси главни је кандидат на предстојећим председничким изборима у Египту.

 

Бета

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Један коментар

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!