Економија

Продато 60 мил.€, динар на минимуму

Београд — Динар ће у понедељак ослабити за 0,1 одсто, упркос интервенцији Народне банке Србије (НБС) продајом 60 милиона евра.

Званични средњи курс ће бити на новом минимуму од 111,5123 динара за евро, саопштила је НБС.

Централна банка је од почетка године на међубанкарском девизном тржишту продала 438,5 милиона евра, не рачунајући данашњу интервенцију, како би ублажила прекомерну дневну осцилацију курса.

Ове седмице НБС је интервенисала свакога дана осим понедељка и продала укупно 130 милиона евра. 

Српска национална валута је ове године била најјача 11. јануара када је један евро вредео 103,6922 динара. Динар ће у понедељак бити слабији за 0,6 одсто него пре месец дана, а 7,3 одсто него пре годину дана. 

Индикативни курс динара према долару у петак је био 83,5361 и за 0,3 одсто је слабији него претходног дана. У односу на период од пре месец дана динар је ослабио према долару такође за 0,3 одсто, а у односу на пре годину дана за 12,7 одсто.

 

Танјуг

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!