Србија

Порука Србије данас министру одбране Гашићу: Керамичару НЕ СЕРИ!

РАШКА – Министар одбране Братислав Гашић изјавио је данас да је српска влада, поред борбе за очување људских живота угрожених катастрофалним поплавама, све време водила и борбу против дезинформација, попут оних да је Република Српска намерно жртвована, до броја жртава.

Гашић је у Рашки, одговарајући на питање новинара колико су тачне информације да је Република Српска намерно жртвована у недавним поплавама дизањем бране у ваздух, приметио да „људска машта може свашта”, али да је питање колико су они који су те дезинформације пласирали заиста воле и свој народ и своју земљу.

„Ми смо поред борбе да сачувамо сваки људски живот у Србији имали и борбу против много дезинформација које су кружиле, пре свега, по разним интернет медијима, од броја мртвих, да је пукла брана. . . „, рекао је Гашић.

Одбацујући такве тврдње, Гашић је упитао какав то човек треба да буде да би зарад нечије добробити другоме учинио зло.

„Па ко је такав човек да може да наложи да једном буде зло, да би другом било добро. Ти људи (који су ширили дезинформације) треба да ставе прст на чело и да се запитају да ли искрено воле ову земљу и свој народ”, поручио је Гашић.

Министар одбране је истакао да је Војска Србије у недавним поплавама, упркос „распродаји” велике количине ресурса 2006. и 2007, спремно одговорила на све изазове.

„Да смо и то имали на располагању, можда бисмо могли и другачије да изађемо и помогнемо другим јединицма, пошто је ВС имала апсолутно сву технику која јој је била потребна да одговори на све задатке који су били постављени пред њу”, одговорио је Гашић.

Он је додо да је наложена истрага ко је, када и зашто та средства продао.

Новинари су и начелника Генералштаба Војске Србије генерала Љубишу Диковића питали шта је значила порука премијера Србије Александра Вучића „Диковићу, ако падне Шабац, знаш шта треба да радиш”, на шта је он одговорио „да је баш тако схватио – да зна шта треба да ради”.

„Баш тако сам схватио – знам шта треба да радим, односно да се Шабац одбрани по сваку цену, јер би последице биле катастрофалне. Све друго што се сада често појављује у јавности шта би било, сада једноставно пада у воду”, рекао је Диковић.

Он је поручио да се сада треба окренути оним што је пред Србијом, односно помоћи угроженима у поплавама.

„Добили смо задатак, задатак смо извршили, правовремено реаговали, изванредно урадили посао. Немојмо сада ићи зашто, како, због чега, шта је ко мислио. Мислили смо сви да се одбране људи и материјална добра на том простору”, рекао је Диковић.

Он је додао и да Србија има добру војску коју треба опремити у складу са постојећим могућностима и условима.

„Када је реч о будућности војске ја сам апсолутно оптимиста и веома сам задовољан што су наши војници, у овој несрећи која нас је задесила, задатке извршили беспрекорно, како су оценили министар одбране и председник Владе Републике Србије”, рекао је Диковић.

Новинаре је интересовало о чему је било речи и приликом његове недавне посете Москви односно да ли је једна од тема био и руски кредит, на шта је Гашић рекао да је модернизација српске војске веома важно питање, али да није било речи само о кредиту.

„Наравно, Војсци Србије тај кредит је веома битан, пре свега због модернизације ВС, у коју морамо да уђемо бржим темпом него што је до сада било. Разговарали смо о много тога. Пре свега смо им захвалили на помоћи коју су нам пружили приликом ових елементарних непогода, али и о заједничким вежбама, попут тенковског биатлона, у септембру о ваздушно-десантној вежби, војно-медицинској, војно-образовној и војно-техничкој сарадњи”, рекао је Гашић.

Политика

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

�оментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!