Русија и Белорусија спремили реципрочне мере и нову Војну доктрину за притисак западних земаља

Русија и Белорусија спремили реципрочне мере и нову Војну доктрину за притисак западних земаља

Војне претње, политички и економски притисак западних земаља приморали су Русију и Белорусију да предузму реципрочне мере, а једна од њих је и нова Војна доктрина Савезне Државе, рекао је министар одбране Русије Сергеј Шојгу.

„Поред војних претњи настављамо да се суочавамо са политичким и економским притиском који на наше земље врши такозвани колективни Запад. У актуелним условима приморани смо да предузмемо реципрочне мере“, рекао је руски министар.

Kако је објаснио, једна од таквих мера је нова Војна доктрина Савеза Русије и Белорусије која ће бити усвојена у најскорије време на редовном састанку Врховног државног савета Савеза Русије и Белорусије.

Према речима Шојгуа, војни ресори две земље прешли су на планирање билатералне војне сарадње на основу програма стратешког партнерства који је развијен за период од пет година.

„У септембру смо одржали заједничку стратешку вежбу ‘Запад 2021’. Увежбаваћемо акције у оквиру ОДKБ. Тренутно се у Таџикистану одржава вежба са Kолективним снагама за оперативно реаговање Организације ‘Сарадња 2021’. У септембру су белоруски војници први пут учествовали у антитерористичким вежбама земаља-чланица ШОС ‘Мировна мисија 2021’“, подсетио је руски министар одбране.

Истовремено је истакао да достигнути ниво сарадње између војних ресора Русије и Белорусије омогуц́ава да се задаци у сфери безбедности правовремено прилагоде променама које се дешавају у свету и да се ефикасно реше.

„Суочени са све већим претњама за Савезну Државу, спровођење координисане војне политике, сарадња на изградњи и развоју оружаних снага, повећање степена борбене обуке као и међусобно коришћење објеката војне инфраструктуре посебно добијају на значају за Русију и Белорусију, а активност заједничког колегијума је траженија него икад“, констатовао је Шојгу.

Kако је саопштио, Русија и Белорусија су се договориле да 2023. године одрже велику заједничку вежбу „Штит Савеза“.

Вебтрибјун

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Ма жигошите одмах стоку и у гулаге то спровести, какви ку*ац QR кодови и изолација!

Ма жигошите одмах стоку и у гулаге то спровести, какви ку*ац QR кодови и изолација!

„Министар спољних послова“ Московске патријаршије Иларион Алфејев тражи увођење QR кодова и изолацију невакцинисаних Москва. …

Руси у Сирији и Либији у потпуности уништили до скоро нерањив турски дрон “Бајрактар ТБ2”

Руси у Сирији и Либији у потпуности уништили до скоро нерањив турски дрон “Бајрактар ТБ2”

Успех руских противваздушних ракетних система Бук-М2Е против до скоро “нерањивих” турских беспилотних летелица Баирактар ​​ТБ2 …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *