Србија

Вучић: Пред Србијом су тешке обавезе, које морају да се спроведу

Премијер Србије Александар Вучић рекао је за РТС да је његова посета Берлину показала да људи у Србији могу да буду поносни јер смо постали земља која је уважена и поштована. Овакав третман Србија није имала готово читав један век, каже Вучић. 

Имамо разлога да будемо задовољни посетом Берлину јер смо заслужили поштовање Немачке, рекао је премијер Вучић у интервјуу за РТС и додао да су рaзогвори са немачком канцеларком Ангелом Меркел били више него задовољавајући.

“Имамо наклоност Немачке, разговори су били добри и они су показали поштовање према Србији, а за то су заслужни грађани Србије”, каже премијер и истиче да је поносан што је као грађанин Србије осетио понос у Берлину.

Према његовим речима, суштина односа са Немачком је да се не обећава оно што не може да се испуни. “Обећао сам оно што можемо да испунимо”, каже премијер.

Вучић је рекао да ћемо увек бити спремни да чујемо сваку врсту критике од Немачке и како каже, радо ћемо је прихватити.

Додао је да се у Берлину разговарало и о ситуацији у Украјини и Русији.

“Не могу да кажем да се они апсолутно слажу са ставовима Србије али их поштују и ја сам им захвалан на томе”, навео је Вучић.

Премијер је рекао да се причало и о економији, животу у Србији, тешким реформама који су пред нама, као и о току преговара са ЕУ.

Незаобилазна тема, каже Вучић, биле су и недавне поплаве које су погодиле Србију. Истакао је да је Немачка већ пружила помоћ, али очекује још помоћи од те земље.

Председник Владе је рекао да се Ангела Меркел сећа тешких разговора са претходним српским руководством 2011. и да јој је сада драго што су разговори потпуно другачији.

“Сутра разговарамо са представницима 15 до 16 немачких компанија. Желим да прошире своје пословање у Србији”, навео је Вучић.

Премијер поручује да не постоји разлог за славље јер су пред Србијом тешке обавезе, које морају да се спроведу.

РТС

фото: Handout/Getty Images Europe

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

�оментара

  1. kretenizam, sada nas “bolje postuje” nego u zadnjih 100 godina, pa to je verovatno zato sto sa njima smo zadnjih 100 god. ratovali i nikako nisu mogli da dobiju to sto su hteli dok nije Vucko & Co. dosli i sve im dali bez rata, onda je pitanje da mu se mozda Merkelova ne uvlaci u du.e ili on njoj ??

  2. Citavih 20sekundi su Nemci na svojoj prvoj televiziji prikazali Vucica. Toliko o medijskom interesovanju Nemacke za njega ! Vidim, dole je to vest godine…ili sto godina, kako on to rece! Smesno, prosto da se covek postidi !

  3. Zar nije najnormalnije da premijer jedne vlade pa cak i ove jadne Srbije bude primljen uz najvise drzavne i vojne pocasti, kao i svi drugi u diplomatskoj poseti, ne razumem zasto treba da budemo ponosni. Mi smo ocigledno navikli da nas sutiraju i ponistavaju, pa sad zaboga kolko nas vole.

  4. Vucko i Nikolic su trebali da budu procesuirani u Hagu!
    Pala je nagodba.
    SVE OVO STO JE OBECAO U NASE IME JE NJIHOVA OTKUPNA CENA!
    TEK CEMO DA PLATIMO …
    SKOTOVI KAKVE MAJKA VISE NERADJA!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!