Безбедност

АМСС: Бесплатна контрола техничке исправности возила

БЕОГРАД – Ауто-мото савез Србије у сарадњи са Управом саобраћајне полиције Министарства унутрашњих послова и Асоцијацијом техничких прегледа возила организује од 23. до 28. јуна 2014. године традиционалну акцију “Исправно возило – безбедно возило”.

Циљ акције је, како се наводи у саопштењу АМСС, подизање степена безбедности у саобраћају и смањење броја удеса које изазивају технички неисправна возила.

АМСС пред почетак туристичке сезоне, позива све возаче да бесплатно провере техничку исправност својих возила на преко 200 линија техничког прегледа широм Србије.

Адресе центара за преглед објављене су на сајту АМСС www.amss.org.rs, а информације о најближем центру могу се добити и позивом на познати број оперативног центра АМСС – 1987.

О значају бесплатне контроле техничке исправности возила најбоље говоре прошлогодишњи подаци АМСС.

Прошле године, кроз више од 20.000 техничких прегледа обављених током летње и зимске акције “Исправно возило – безбедно возило” – утврђено је да је готово свако треће прегледано возило било неисправно.

Од тога, више од 33 процената са неисправним кочницама, око 15 процената са неисправним системом за управљање, а 30 одсто са неисправном светлосном сигнализацијом.

 

Танјуг

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!