Европа

Немачке фирме упозориле на огромне штете које трпе због санкциjа Русиjи

БEРЛИН – Немачке фирме упозориле су данас шефове европских дипломатиjа, у трагању за политичким решењем украjинске кризе, на евентуалну штету коjу би могле да им нанесу нове санкциjе против Русиjе.

“У jедном ‘привредном рату’ против Русиjе, постоjали би само губитници”, рекао jе дневнику “Tагешпигел” председник Савеза немачких средњиих предузећа Mарио Oвен и нагласио да би ембарго, или сличне казнене мере против Русиjе погодиле, пре свега, многе немачке извозно оприjентисане средње фирме.

Већина од око 6.300 немачких фирми, ангажованих на руском тржишту, припада малим и средњим фирмама, прецизирао jе Oвен.
Oко 98 одсто од око 350.000 немачких извозника су средње велике фирме и привредне санкциjе према Русиjи би, како jе оценио, погодиле сваку четврту од њих.

Шефови дипломатиjа земаља чланица Eвропске униjе састаjу се данас у Бриселу где би требало да одлуче да ли ће проширити санкциjе према Русиjи, као начину за решење украjинске кризе.

 

Танјуг

�оментара

  1. Смешна је и јадна вера АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА да ће једном бити на првом месту у региону!

    Додуше, они су већ сада на првом месту, по томе колико је у Србији запостављена и заобиђена национална свест.

    Ти бединици из СРПСКЕ НАПРЕДНЕ СТРАНКЕ, што се шетају по свету по разним скуповима шефова држава, влада и ресора, нису успели да спознају своју инфериорност, управо у томе што су се у име уласка ЕУ, одрекли сваког националног бића, па и свести да нас само национализам може спасити.

    Пре неки дан је један министар Албаније изјавио, „Ми смо против Србије и морално и војно надмоћнији“

    Што је тачно!

    А то је колико кривица толико и заслуга српских -државника из СРПСКЕ НАПРЕДНЕ СТРАНКЕ, који служећи страним интересима и диктатима, имају једини циљ да остану што дуже на власти, наравно и дабоме, на своју корист.

    Зар један српски државник као АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ може и сме да прихвати овакву опомену канцеларке Меркеле: „Србија, ако будете добри, једном ћете можда ући у ЕУ“

    Али, колико је АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ неоспорни и трајни кривац за тако јадан и понижавајући положај Србије, толико је крив и сав народ који је гласао за њих, којим се гласовима подупиру у издаји управо тих гласача! Шта више, тај гласачки свет као да је изгубио памет, па тако АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ може свашта да им говори. Па тако и о Закону о раду, којим они показују бригу о радницима, послу и оздрављењу привреде, а што значи „бољитак за срећу породице и Србије“!

    Сад, ко је ту луд а ко дрзак и безобразан.Тек 30 хиљада учесника у протестима против Закона о раду, нешто говори и каже.

    Маркс је рекао да пролетаријат ступа у револуцију кад више нема шта да изгуби. Јасно је као дан, да СНС у Србији чини све да радници дођу у то стање, кад више немају шта да изгубе. Дакле…

    Тек, тешко онима који имају шта да изгубе!

    Имајте то на уму, господо власници!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!