Србија

Стигла јесен, стигао и снег

Први јесењи дан у Сјеници почео је са снегом на брдима око градског подручја, а током ноћи температура је била близу нуле. Снег умереног интензитета пада и на Копаонику, где је јутрос измерено нула степени, а на Старој планини до сада је нападало шест ценитмерара снежног покривача.

Снег у Сјеници није сметња за саобраћај, а та општина на Пештерској висоравни иначе је позната по обилним снежним падавинама. Снег у том крају практично пада током свих месеци у години.

Због ниских температура и обилних снежних падавина грејна сезона у Сјеници траје више од пола године, а у граду не постоји централни систем грејања, односно градска топлана.

Први јесењи дан у и Црној Гори почео је снегом на планинским врховима, а забелели су се Дурмитор, Сињајевина и Бјеласица. Снег је пао и у неким нижим пределима, али не представља сметњу за саобраћај.

Освежило је у читавој Црној Гори, а јутарња температура на Жабљаку пала је на свега који степен изнад нуле. Осетно је свежије и у Подгорици, као и на приморју.

 

Бета

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!