Србија: На јесен милион незапослених, треба им помоћи

5
(2)

Председник синдиката УГС „Независност“ Зоран Стојиљковић изјавио је да је очекивано да се број незапослених у нашој земљи на јесен повећа на око милион, као и да се у оквиру Социјално економског савета мора постићи договор о наредним корацима који би помогли и запосленим, а и онима који остану без посла.

Говорећи о најавама из овог синдиката да постоји опасност да ће на јесен у Србији број незапослених бити око милион, он је за ТВ Н1 навео да је тај податак изречен након анализе, и са пуно аргумената.

„Број незапослених пре пандемије је био око 550.000 људи, узмите трећину оних који су се вратили из западне Европе, и саберите то са очекивањима да ће око 10 одсто запослених остати без посла. Додајте том броју од 850 до 900 хиљада и оне које немамо регистроване, тако да је ова констатација од милион незапослених проверљива“, истакао је он.

Стојиљковић је рекао да у земљи нема политичког дијалога.

„Недостатак дијалога води у љутњу, нервозу и крајње неповерење које ми имамо. Ја ову меру неповерења која тренутно постоји у земљи, не памтим од 1997. или 1998. године“, оценио је Стојиљковић.

Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Нове мере на помолу: Сутра заседа Кризни штаб

0 (0) Чланови Кризног штаба разматраће сутра од 13 сати актуелну епидемиолошку ситуацију у светлу …

Србија: Огромна већина грађана за враћање војног рока, истичу се два разлога

5 (4) Око 73 одсто испитаника сматра да је потребно вратити војни рок због дисциплине …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend