Успорен саобраћај на ауто-путевима, пиротски округ БЕЗ СТРУЈЕ, проглашена и ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА (видео)

5
(2)

Широм Србије снежни намети направили су ошти хаос, многа села су одсечена, велики број саобраћајница није очишћен, апелује се на опрез и спорију вожњу, а постоје и општине које су прогласиле ванредно стање.

Снег не престаје да пада широм Србије, највише га има на планинама – на Kопаонику више од 70 центиметара, на Старој планини 40, а на Златибору 30 центиметара. На Пештерској висоравни снега има преко пола метра, а у Тутину пада ледена киша због чега су многа сеоска домаћинства остала без струје, пише РТС. У општини Дољевац због изливања реке проглашена је ванредна ситуација. На снази је наранџасти метео-аларм.

Око 70.000 потрошача имало проблема са снабдевањем струјом
Путни правци првог и другог приоритета су проходни осим на деоници ауто-пут Е-80 код места Црвена Река у смеру ка Пироту, рекла је Ангелина Реџић из Националног центра за обавештавање.

Према њеним речима око 70.000 потрошача је имало или има проблема са снабдевањем електричном енергијом.

У Дољевцу ванредна ситуација, саобраћај успорен на аутопуту „Милош Велики“

У општини Дољевац проглашена је ванредна ситуација због изливања водотокова. Из села Шаиновац евакуисано је 16 мештана који су смештени у Дољевцу. Снег је успорио саобраћај на аутопуту „Милош Велики“ на деоници Прељина-Обреновац и на Дивчибарама, где је висина снежног покривача 30 центиметара.

Због снега и клизишта ауто-пут Е-80 код места Црвена Река у смеру ка Пироту је једини непроходни правац првог приоритета, саопштавају Путеви Србије. На појединим планинским деоницама забрањен је саобраћај за теретна возила а возачима се препоручује опрез и обавезна зимска опрема.

На рашчишћавању београдских улица ради се и ноћу
Kада је реч о Београду снега има између 10 и 15 центиметара а на ширем подручју града и више.

Према речима руководиоца Зимске службе ЈKП „Београд пут“ Жељка Маравића на рашћишћавањусе ради већ другу ноћ непрекидно и до сада није било већих проблема.

– Прво смо уклањали снег машинама, а затим смо посипали путеве. Снег је тежак па смо уз асистенцију комуналних служби отклонили гране које под тежином снега падају. Kада се заврши први приоритет а то је 80 одсто, онда се приступа и споредним улицама. Не смемо да дозволимо да улице под успоном буду клизаве – рекао је Маравић.

На ширем подручју Београда снежни покривач је и дупло већи од централних улица, а на рашчишћавању су ангажована 93 тима.

Глас јавности

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Делови Србије под водом: Ванредно у неколико општина, у току евакуација (видео)

0 (0) Због обилних падавина у неколико општина у Србији проглашена је ванредна одбрана од …

За оне који се усуде да увреде породице политичара КАЗНА пет година затвора?

5 (5) Чланови породица највиших државних функционера убудуће би могли да буду заштићени од сваке …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend