Успорен саобраћај на ауто-путевима, пиротски округ БЕЗ СТРУЈЕ, проглашена и ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА (видео)

Широм Србије снежни намети направили су ошти хаос, многа села су одсечена, велики број саобраћајница није очишћен, апелује се на опрез и спорију вожњу, а постоје и општине које су прогласиле ванредно стање.

Снег не престаје да пада широм Србије, највише га има на планинама – на Kопаонику више од 70 центиметара, на Старој планини 40, а на Златибору 30 центиметара. На Пештерској висоравни снега има преко пола метра, а у Тутину пада ледена киша због чега су многа сеоска домаћинства остала без струје, пише РТС. У општини Дољевац због изливања реке проглашена је ванредна ситуација. На снази је наранџасти метео-аларм.

Око 70.000 потрошача имало проблема са снабдевањем струјом
Путни правци првог и другог приоритета су проходни осим на деоници ауто-пут Е-80 код места Црвена Река у смеру ка Пироту, рекла је Ангелина Реџић из Националног центра за обавештавање.

Према њеним речима око 70.000 потрошача је имало или има проблема са снабдевањем електричном енергијом.

У Дољевцу ванредна ситуација, саобраћај успорен на аутопуту “Милош Велики”

У општини Дољевац проглашена је ванредна ситуација због изливања водотокова. Из села Шаиновац евакуисано је 16 мештана који су смештени у Дољевцу. Снег је успорио саобраћај на аутопуту “Милош Велики” на деоници Прељина-Обреновац и на Дивчибарама, где је висина снежног покривача 30 центиметара.

Због снега и клизишта ауто-пут Е-80 код места Црвена Река у смеру ка Пироту је једини непроходни правац првог приоритета, саопштавају Путеви Србије. На појединим планинским деоницама забрањен је саобраћај за теретна возила а возачима се препоручује опрез и обавезна зимска опрема.

На рашчишћавању београдских улица ради се и ноћу
Kада је реч о Београду снега има између 10 и 15 центиметара а на ширем подручју града и више.

Према речима руководиоца Зимске службе ЈKП “Београд пут” Жељка Маравића на рашћишћавањусе ради већ другу ноћ непрекидно и до сада није било већих проблема.

– Прво смо уклањали снег машинама, а затим смо посипали путеве. Снег је тежак па смо уз асистенцију комуналних служби отклонили гране које под тежином снега падају. Kада се заврши први приоритет а то је 80 одсто, онда се приступа и споредним улицама. Не смемо да дозволимо да улице под успоном буду клизаве – рекао је Маравић.

На ширем подручју Београда снежни покривач је и дупло већи од централних улица, а на рашчишћавању су ангажована 93 тима.

Глас јавности

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Како су "Новости" пре затварања бирачких места знале да је "ДА" победило на референдуму?!

Како су “Новости” пре затварања бирачких места знале да је “ДА” победило на референдуму?!

Вечерње новости, чији је главни и одговорни уредник Милорад Вучелић, „пораниле“ су са резултатима гласања …

СИНОЋНИ ХАОС ИСПРЕД РИK-А: Полиција хапсила демостранте, данас се одржава велики протест против крађе! (видео)

СИНОЋНИ ХАОС ИСПРЕД РИK-А: Полиција хапсила демостранте, данас се одржава велики протест против крађе! (видео)

Полицајци у цивилу легитимисали су активисте покрета “1 од 5 милиона” и око 23:30х привели …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *