ЕвроАзија

Чечени после 20 година опет у руској армији

Регрути из Чеченије почели су од ове јесени да добијају позиве за служење у руским оружаним снагама, први пут после петнаест година, рекао је данас један чеченски званичник.

Сви ће служити војску близу куће у савезним областима јужног и северног Кавказа, рекао је члан државне Думе Шамсаил Саралијев за лист Известија.

Русија је деведесетих година два пута војно интервенисала у Чеченији како би спречила сепаратизам ове аутономне републике.Од тада млади Чеченци нису позивани у руску армију.

“Момци који су регрутовани ове јесени служиће само у јужној Русији, савезним областима Јужни и Северни Кавказ. То је одлука руског Министарства одбране у овом тренутку”, рекао је Саралијев и додао да верује да ће касније регрути из Чеченије служити у свим деловима земље, као што је то било раније.

Он је рекао да је војска увек била питање престижа у Чеченији и да је уверен да је десетине хиљада чеченских младића спремно за војну каријеру. “Верни смо нашој држави и спремни да служимо нашој земљи и да је бранимо”, рекао је он.

Известија подсећа да је ово први пут после 20 година да се грађани из Чеченије регрутују у руску војску. Последњих година сви чеченски регрути служили су у оквиру министарства унутрашњих послова стационираном у Чеченију.

Петсто чеченских регрута ове јесени служиће војни рок у руској војсци.

 

Бета

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Један коментар

  1. “Koga zmija ujede i guštera se plaši”! Shodno tome…..od naoružanja, za početak, posedovaće sofisticirane: lukove i strele, tomahavke, bumerange i praćke. Ubojitija sredstva će im biti dostupna tek nakon “položenog ispita” iz odanosti i patriotizma!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!