Свет

За мање од 19 месеци ликвидирана су или умрла чак 52 врхунска банкара у свету!

Мистерија се надвила над финансијском сценом у свету – чак 52 врхунска банкара погинула су или су се убила у последњих 19 месеци.

Само ове године убило се или је погинуло 37 врхунских банкара.

Црна серија почела је 2013. када се скоком кроз прозор убио Давид Роси, директор у банци Монте деи Паски. После месец и по скоком из воза у покрету убио се Давид Вилијам Вејгуд, менаџер у ХСБЦ.

Посебно шокантна била је смрт америчког банкара Шона Д. Милера, коме је пререзан гркљан у његовом купатилу 18. новембра ове године. Два последња примера догодила су се у Белгији и у Великој Британији.

Почетком новембра у Белгији је нестао Герт Так (52) који је у једној великој банци водио рачуне богатих. Након месец дана полиција је његово тело пронашла на плажи у Остендеу, а на њему није било никаквих трагова насиља. Иако се нагађа да је можда желео да побегне с новцем својих клијената, његове колеге одбацују такве теорије.

Пре недељу дана лондонски инвестициони банкар Скот Јанг пронађен је набоден на шиљке ограде испред зграде у којој је живео. Наводно је скочио из свог пентхауса у згради која се налази поред куће у којој је некад живео бубњар Битлса Ринго Стар. Полицији и ватрогасцима требало је неколико сати да његово тело скину са ограде, а медији су следећег дана писали да је реч о још једној сумњивој смрти, 37. у овој години.

На бројним блоговима већ се распреда о теоријама завере и о мистерији која обавија све ове несрећне догађаје. Тога је, додуше, било и 2008. на почетку велике кризе, али то су махом била самоубиства.

 

јутарњилист.хр

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

�оментара

  1. Много више је наших срца са Космета продато на запад, па ником ништа.Нису срца врхунских банкара тако да не заслужују пажњу а много су више допринели свету и ишчупана од србских власника од усраних западних банкара.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!