Србија

НАРОД У СТРАХУ: У Љигу и околини влада тотална анархија и безвлашће, криминалци овладали а полиција као да не постоји!

Заштитите нас од разбојника и провалника, вапај је грађана Љига у петицији коју су послали директору полиције Милораду Вељовићу.

Они траже да им Министарство полиције помогне у откривању, како наводе, тешких кривичних дела на подручју ове општине на Ибарској магистрали.

У петицији коју је потписао 201 Љижанин, кажу да житељи варошице месецима немају миран сан због учесталих провала у куће, пљачки продавница и мењачница, те крађа аутомобила. Све то, како наводе, дешава се “усред бела дана” или радног времена у трговинама које су биле на мети пљачкаша”.

– У Љиг се може ући са свих страна и отићи неопажено, ако се зна где су постављене сигурносне камере или где се налазе патроле полиције. Зна се ко у Љигу ради с оне стране закона, а да му до сада није фалила ни длака с главе. Код њих власници могу да сазнају на ком плацу се налази њихов украдени аутомобил. Зна се ко често мења кола, а нема дана радног стажа и поваздан седи у кафићима – пише у петицији.

Један од оних који је чак три пута за неколико месеци био на мети лопова је Радослав Лазић, власник мењачнице и кафане „Рампа“.

– Прво сам опљачкан 23. августа када је фантомком маскирани мушкараца на сред улице пресрео моју радницу из мењачнице и уз претњу пиштољем отео јој 800.000 динара, телефон и кључеве од аутомобила. Већ следећег месеца исечене су ми све гуме на аутомобилу паркираном испед породичне куће. Када сам заменио гуме, 26. новембра украли су ми цео „фолксвагену кеди“ вредан 8.000 евра. Полиција је обавила увиђај, али до данас нема резултата, иако сам им предочио на кога сумњам, иако је мобилни телефон раднице неколико дана после напада био активан али нису чак ни лоцирали где се налази – огорчен је Лазић.

У ваљевској Полицијској управи не споре постојање петиције Љижана, истичући да мештани у писму врху МУП-а траже појачање у људству и техници, с обзиром да је у Љигу мала полицијска станица, а да се варош налази на раскрсници путева.
Полицијска статистика, међутим, показује да је број кривичних дела у 2014. био мањи него у 2013. години и да је од најтежих, практично, регистровано само једно разбојништво – напад на радницу Лазићеве мењачнице.

На лош рад полиције у Љигу још пре три године, својим дописом упућеним тадашњем министру Ивици Дачићу, жалио се бивши народни посланик из Љига Зоран Поповић.

– Поставио сам посланичко питање да ли унутрашња контрола може да утврди како је из сефа полицијске станице нестао пиштољ, који је након смрти власника био депонован до окончања оставинске расправе. Питао сам како полиција може да заштити интегритет и имовину грађана, када не може да сачува један пиштољ који јој је поверен на чување – објашњава Поповић за “Блиц”.

 

П. Вујанац, Блиц

Фото: П. Вујанац

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

�оментара

  1. TOJE NAPREDAK MINISTRA STEFANOVICA I STATISTIKA O SMANJENJU KRIMINALA I VELIKOM NAPRETKU U RADU POLICIJE OD DOLASKA NA VLAST SNS, VIDI SE IZ PRILOZENOG SVAKA DISKUSIJA JE SUVISNA.NISAM STRANACKI OPREDELJEN ALI KOMENTARISEM KAO GRADJANIN OVE ZEMLJE KOJI OCEKUJE DA BUDE BEZBEDAN U NJOJ I ZASTICEN,.

  2. Sta je problem ,narode moj -ako nece policija sami se organizujte !!! Familija , kumovi, prijatelji -zastitie jedni druge !!! Kada jednog , dvojicu ili petoricu od tog olosa odnessu iz Ljiga polomljene kicme tesko da ce se tek tako usuditi da divljaju !!! Uzmite pravdu u svoje ruke ali organizovano -onda vam ne moze niko nista !!! Stitite sebe i svoje bliznje !!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!