ЕвроАзија

У нападу кијевске наци хунте на Горловку погинуле три жене, рањено двоје деце

Под концентрисаном ватром поново био и Доњецк. Забележено укупно 38 случајева кршења примирја од стране украјинске војске која је опет користила артиљерију

ДВОЈЕ деце рањено је у ноћном нападу украјинске војске на Горловку.

То је изјавио други човек у војном врху Доњецке Народне Репулбике Едуард Басурин.

Медији су пре тога јавили да су деца погинула.

„Двоје деце у Горловки је рањено, жива су. Погинуле су три жене“ – рекао је Басурин.

„Рањено је двоје деце – седмогодишњи дечак (повреда главе) и шеснаестогодишња девојчица (повреда грудног коша)“ – прецизирали су у одсеку за здравство градске администрације Горловке.

Министарство одбране ДНР је саопштило да су украјинске снаге јуче 38 пута гађале ДНР.

„Јуче је забележено 38 случајева кршења примирја од стране украјинске војске. Противник је поново користио артиљерију“ – нагласило је то министарство.

Под концентрисаном ватром нашли су се Доњецк и Горловка.

Прес-служба градске администрације Доњецка је саопштила да су у артиљеријским нападима оштећени вртић, болница и осам кућа.

У последње време насељена места у ДНР подвргавана су интензивној ватри украјинске војске, која у нападима користи тешку артиљерију и ракетне бацаче.

При том, према сету мера за спровођење минских споразума који су потписали чланови контакт групе 12. фебруара, артиљеријска оруђа калибра 100 и више милиметара сукобљене стране треба да повуку на 50 километара, а вишецевне ракетне бацаче (зависно од њиховог домета) на 70-140 километара.

Стране треба да повуку наоружање на једнака растојања, Кијев – од постојеће линије раздвајања, а ДНР и ЛНР – од линије предвиђене минским меморандумом од 19. септембра.

У међувремену, више од 100 возила Министарства за ванредне ситуације Русије доставило је у Доњецк и Луганск преко хиљаду тона хуманитарне помоћи. У питању су намирнице, укључујући конзерве са рибом и месом, млечне производе, шећер, со, као и основне потрепштине и материјална средства за образовне установе.

То је већ 29. конвој МВС Русије са помоћи Донбасу. Од августа 2014. године у тај регион достављено је преко 36 хиљада тона хуманитарне помоћи.

 

Факти

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Један коментар

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!