Србија

ВИЦ ГОДИНЕ! Вучић наставља да развија институције и јака демократска права и слободе

БЕОГРАД – Премијер Александар Вучић оценио је да сва отворена питања у региону морају бити решена што хитније, јер Србију, како је рекао, чека будућност пуна изазова због чега мора да настави да развија институције и јака демократска права и слободе.

“Неизоставно морамо да решимо сва отворена билатерална питања, како бисмо могли да произведемо одрживу стабилност на Балкану”, поручио је премијер учесницима регионалне конференције “Балканска рута и избегличка криза – шта организацијие цивилног друштва могу да учине? Ста очекивати од националних влада и ЕУ?”.

Вучић је саопштио да је од почетка године кроз Србију прошло 172.402 мигранта, и да је то у односу на 2014. годину, када их је било око 23.000, за 7,4 одсто више.

О ВЛАДИ 15. или 16. ОКТОБРА

ПРЕМИЈЕР је најавио данас да ће 15. или 16. октобра саопштити шта мисли о судбини Владе и да ће се темељно припремити за тај наступ и говорити о свим триковима и преварама из претходног периода. Вучић је, током посете пожаревачкој фабрици Бамби, рекао да се неће везивати за фотељу, као неки други који “што мању подршку имају, то се више везују”. Премијер је најавио да ће у уторак саопштити да ли ће ићи на фудбалску утакмицу Албанија – Србије и објаснио да нису у питању безбедносни разлози, него “неке друге политичке ствари”.

Он је нагласио да је Србија у мигрантској кризи показала хумано и солидарно лице, да је пружила руку сваком и помогла колико је могла, те поручио да никада неће прихватити политику мржње према тим људима и никада неће дозволити скупове против њих.

Вучић је поручио и да се Србија неће свађати са онима који дижу ограде и жице и да није срећан када види да се национализам користи за изборну кампању, наводећи да је кључ и одговор за мигрантску кризу да се унутар ЕУ поведе свеобухватан дијалог.

Србија, према његовим речима, мора да има сопстевни политички идентитет, јер ако сами себе не поштујемо, неће нас ни други поштовати.

Уз напомену да је овај талас највећи изазов за политику миграција, али не и последњи, премијер је поручио да је будућност у сарадњи, а не у оградама и жицама.

Танјуг

 

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Један коментар

  1. Србија мора да ‘…да развија институције и јака демократска права и слободе’, и онда узме 200 РСД по уплатници Инфостана од сваког грађана Београда, , а нико не зна за што.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!