Блиски Исток

“Турска – мафијашка НАТО држава, главни помагач тероризма”

Влада турског председника Реџепа Ердогана игра директну улогу у спонзорству, наоружавању, помагању и војној подршци свих аспеката тероризма у Сирији, наводи се у тексту канадског Центра за истраживање глобализације (Centre for Research on Globalization).

У тексту под насловом “Турска: криминална држава, НАТО држава” наводи се да Турска подржава све од Слободне сиријске армије до групе Џабхат ал-Нусра (Ал каида у Сирији) и Исламске државе.

Сада се у и Турској отворено говори да је та земља директно умешана у подстрекивање и подршку рата против Сирије са коначним циљем збацивања сиријске владе коју ће заменити одговарајући кандидат, “који ће бити подобан и за председника и за Муслиманско братство”.

– То више није теорија завере, већ чињеница која у први план истиче злу улогу једне чланице НАТО-а у подстрекавању бруталног и крвавог рата зарад постизања својих циљева – наводи се у анализи.

Аутор Ерик Драјцер наводи да је Турска умешана у различита кривична дела, од којих су нека у домену ратног злочина, и то подршка тероризму, умешаност Владе у агресију против својих суседа и других светских сила, репресију новинара и других који су изнели истину на светло дана.

– Постаје јасно да је под Ердоганом Турска постала ратоборан актер који заступа хегемонију и показује потпуно непоштовање људских права и суверенитета – наводи се у тексту.

Турска агресија

У тексту се истиче да се криминалност Ердоганове владе може групо поделити у неколико категорија: агресија против суверених држава, материјална подршка међународном тероризму и систематско кршење људских права.

Осим тога, кривична дела укључују и корупцију, те промовисање и подршку фашистичких банди.

– Међутим, управо њена подршка међународном тероризму издиже се изнад осталих јер ставља Турску у позицију једне од најзначајнијих присталица и помагача глобалног тероризма – наводи се у тексту.

У тексту се позива да је време да се заборави илузија да је НАТО војна алијанса која брани правду, људска права и владавину закона.

– Турска, чланица НАТО-а је мафијашка држава којом управља криминални режим – наводи се у тексту.

Аутор наводи да је Сирија само полигон за терористичке групе које директно или индиректно сарађују са владом Ердогана.

– Додатно је евидентирано и сада чињенично документовано да је влада Ердогана директно умешана у трансфер хемијског оружја у руке припадника Исламске државе – наводи се у тексту.

Срна

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!