"Турска - мафијашка НАТО држава, главни помагач тероризма"

“Турска – мафијашка НАТО држава, главни помагач тероризма”

Влада турског председника Реџепа Ердогана игра директну улогу у спонзорству, наоружавању, помагању и војној подршци свих аспеката тероризма у Сирији, наводи се у тексту канадског Центра за истраживање глобализације (Centre for Research on Globalization).

У тексту под насловом “Турска: криминална држава, НАТО држава” наводи се да Турска подржава све од Слободне сиријске армије до групе Џабхат ал-Нусра (Ал каида у Сирији) и Исламске државе.

Сада се у и Турској отворено говори да је та земља директно умешана у подстрекивање и подршку рата против Сирије са коначним циљем збацивања сиријске владе коју ће заменити одговарајући кандидат, “који ће бити подобан и за председника и за Муслиманско братство”.

– То више није теорија завере, већ чињеница која у први план истиче злу улогу једне чланице НАТО-а у подстрекавању бруталног и крвавог рата зарад постизања својих циљева – наводи се у анализи.

Аутор Ерик Драјцер наводи да је Турска умешана у различита кривична дела, од којих су нека у домену ратног злочина, и то подршка тероризму, умешаност Владе у агресију против својих суседа и других светских сила, репресију новинара и других који су изнели истину на светло дана.

– Постаје јасно да је под Ердоганом Турска постала ратоборан актер који заступа хегемонију и показује потпуно непоштовање људских права и суверенитета – наводи се у тексту.

Турска агресија

У тексту се истиче да се криминалност Ердоганове владе може групо поделити у неколико категорија: агресија против суверених држава, материјална подршка међународном тероризму и систематско кршење људских права.

Осим тога, кривична дела укључују и корупцију, те промовисање и подршку фашистичких банди.

– Међутим, управо њена подршка међународном тероризму издиже се изнад осталих јер ставља Турску у позицију једне од најзначајнијих присталица и помагача глобалног тероризма – наводи се у тексту.

У тексту се позива да је време да се заборави илузија да је НАТО војна алијанса која брани правду, људска права и владавину закона.

– Турска, чланица НАТО-а је мафијашка држава којом управља криминални режим – наводи се у тексту.

Аутор наводи да је Сирија само полигон за терористичке групе које директно или индиректно сарађују са владом Ердогана.

– Додатно је евидентирано и сада чињенично документовано да је влада Ердогана директно умешана у трансфер хемијског оружја у руке припадника Исламске државе – наводи се у тексту.

Срна

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

НОВА ЕКСПЛОЗИЈА У КАБУЛУ! Паника у Авганистану (видео)

НОВА ЕКСПЛОЗИЈА У КАБУЛУ! Паника у Авганистану (видео)

ЈОШ једна веома снажна експлозија погодила је Кабул, преноси “Спутњик”! За сада није познато шта …

Три експлозије око кабулског аеродрома – најмање 90 погинулих, ИСИС преузео одговорност за напад

Три експлозије око кабулског аеродрома – најмање 90 погинулих, ИСИС преузео одговорност за напад

* Министарство одбране Турске саопштило да су биле две експлозије. Друга – у близини хотела …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *