ЕвроАзија

ОДКБ: Сиријска криза води до сукоба регионалних сила

МОСКВА – Конфликт у Сирији могао би да прерасте у директну војну конфронтацију регионалних сила на Блиском истоку што би угрозило безбедност чланица Организације за колективну безбедност и сарадњу (ОДКБ), упозорила је ова организација. ОДКБ је регионална безбедносна група коју чине шест постовјетских земаља – Русија, Јерменија, Белорусија, Казахстан, Киргистан и Таџикистан.

„Турско гранатирање сиријске територије, изјаве Анкаре и Ријада о плановима за копнене операције у Сирији прете да ставе сиријску кризу на квалитативно нов и веома опасан ниво и доведу до директне војне конфронтације између регионалних земаља”, рекао је генерални секретар ОДКБ Николај Борђужа у саопштењу. Он је упозорио да даље подстрекивање сукоба у Сирији у непосредној близини зоне одговорности ОДКБ представља претњу по безбедност држава чланица ове организације, јавља Тасс, а преноси Танјуг.

Политика

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!