Европа

Лондонска берза преговара о спајању с Немачком берзом

Лондонска берза и Немачка берза преговарају о спајању о којем се разговарало и пре 15 година, јавио је данас британски лист Гардијан.

Лондонска берза потврдила је данас да је у разговорима с Немачком берзом, а према предложеном споразуму акционари власника берзе у Франкфурту би добили 54,4 одсто удела у новој компанији, док би акционари Лондонске берзе добили 45,6 одсто.

“Управе верују да би потенцијално спајање представљало прилику коју не треба одбити да обе компаније ојачају”, саопштила је Лондонска берза.

Берзе у Лондону и Франкфурту су и раније преговарале о спајању. Договор је постигнут 2000. године пре него што је одбачен због понуде ОМ групен, власника берзе у Стокхолму, за куповину Лондонске берзе. Касније је пропао договор са шведском компанијом, а Лондонска берза је 2005. одбацила формалну понуду Немачке берзе од 1,3 милијарди фунти.

После вести о новим разговорима, акције Лондонске берзе су порасле за 12,4 одсто, а Немачке берзе 3,6 одсто.

Танјуг

фото: Ројтерс

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!