Блиски Исток

ПАЛЕ КЊИГЕ: Исламистичка културна револуција у Турској! (видео)

Присталице турског председника Реџипа Тајипа Ердогана, који се свети свима због покушаја војног удара, окомили су се и на књижару! 

После покушаја војног удара у Турској, председник те земље Реџип Тајип Ердоган кренуо је у обрачун са свима за које мисли да би му могли “доћи главе”.

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=obnWb8A08Dc”]

Више од 50.000 људи из разних сфера живота је што ухапшено, што отпуштено, што суспендовано са посла. Одмах након сламања војног пуча, Ердоган је отпустио чак 2.000 судија по целој Турској, а онда је кренуо по свим областима.

Његове присталице данима се окупљају у турским градовима, изражавајући му љубав и подршку, а има и оних који би да се обрачувају са свима који другачије мисле. На мети су чак и књиге.

Тако су Ердгованове присталице упале у књижару у граду Малатија, на југостоку Турске (регион Анадолије) и уништиле све пред собом.

Свој бес су посебно исказали према књигама муслиманског проповедника Фејтулаха Гулена, кога је Ердоган означио као организатора неуспелог војног удара, што је Гулен демантовао и оценио да је пуч изрежирао управо турски председник како би имао одрешене руке да спроведе све своје идеје.

Његове књиге нађене су спаљене и у Фамагусти, на Кипру. Прецизније у турском делу Кипра.

Мондо.рс

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!