Економија

Несташица шећера а цене меса напредни идиоти имају немару да оборе ЛАКШИМ УВОЗОМ?!

Београд — Државна секретарка у Министарству трговине Весна Ковач изјавила је да се у наредним данима очекује стабилизација цена меса.

Ковац је за РТС рекла и да нема разлога за поскупљење шећера, те да је тренутна несташица настала због ремонта шећеране.

“Рекли су нам да је у питању ремонт шећерана, тако да је тренутно била несташица у Јагодини, али нема никаквог разлога да поскупи шећер, јер га има довољно на српском тржишту”, рекла је Ковач.

Она је додала да држава нерадо директно интервенише на тржишту, већ може само да буде усмеравајући фактор за функционисање тржишта.

“Али, уколико дође до поремећаја на тржишту било у погледу снабдевености или енормног повећања цена, држава ће интервенисати из робних резерви, а у колико ни то не да задовољавајуће резултате, свакако да ћемо ићи мерама за олакшање увоза, или чак интервентног увоза”, рекла је она.

Ковач је додала да се, на основу полугодишњег резултата, очекује да ће инфлација ове године бити на нешто нижа од планираних 3,5 одсто.

Танјуг

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!