ЕвроАзија

Русија прогласила непожељним две НВО, једном од њих председава Џон Мекејн

Руске власти прогласиле су данас непожељним две невладине организације, од којих једном председава амерички сенатор Џон Мекејн.

Засад је укупно седам невладиних организација проглашено непожељним у Русији, пренела је агенција Тасс. Руско тужилаштво је саопштило да су Међународни републикански институт (Интернатионал Републицан Институте -ИРИ) којим председава Мекејн и Медија девелопмент инвестмент фонд (Медиа Девелопмент Инвестмент Фунд – МДИФ) непожељни зато што представљају претњу по уставни систем и безбедност државе.
ИРИ сарађује са Стејт департментом и неким фондацијама које финансирају проамеричке политичке снаге у свету, наводи Тасс, додајући да је ИРИ од 1992. ради у Русији где је спровео низ програма обуке за чланове Думе као и регионалних и локалних парламената, а прошле године је укључен у “патриотску стоп листу” горњег дома руског парламента.

МДИФ са седиштем у Њујорку финансирају различити фондови и инвеститори, а сарадјује с Фондом за отворено друштво Џорџа Сороса.

Фонд за отворено друштво је већ раније проглашен непожељним у Русији.

Бета

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!