fbpx
Mesto: Beograd Datum: 27.05.2015 Dogadjaj: POLITIKA/EVROSERVIS/FINANSIJE - Meðunarodna konferenciju na temu "Ekonomsko upravljanje u Evropi i proces pristupanja Evropskoj uniji: koja je uloga centralnih banaka?" u organizaciji Narodne banke Srbije (NBS) u saradnji sa Nemaèkom organizacijom za meðunarodnu saradnju GIZ (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit GmbH – GIZ) Licnosti: guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabakoviæ

А Јоргованка опет повећала плату

0
(0)

Сви су знали, тако и најављено, да ће историјска посета господина Вучића Америци, скраћено САД, бити историјска. Да се дода да је посета Премијера протекла историјски, те да се историјски и завршила.

Наравно да има неодговорних хејтера који то нису видели на прави и напредан начин, те примљен на нивоу трећег секретара другог пододбора, те ово, те оно, али, сви су видели да господин Вучић стоји, истина сам, испред Беле куће, и у Наше камере, нашем пучанству, јавља да је први у историји, да Америка поштује наше реформе, те да је и европски пут лакши кад имате америчку подршку…

Наше камере су, за наше пучанство, пренеле и шта кажу Американци, па смо чули да Американци веле да Србија има лидера коме се у САД диве, те да је посета била веома успешна. На Нашу телевизију пуштен и Наш аналитичар који непристрасно објаснио да је посета била веома значајна, те да није тачно да господин Вучић, како злуради причају, није добио адекватне саговорнике. Додатно, и преко неколико пута и узастопце, свима јављено да Американци јављају да је посета била веома успешна, те да ће, као таква, ући у уџбенике веома успешне посете Америци.

Док је АВ господин исписивао историју, на домаћем терену се јавила министарка Кори Удовички, а на проклету тему вишка у јавном сектору. Кори била егзактна, 493.505 радника, од којих ће, у овој години, бити отпуштено 9.000. Тих 9.000 није правих 9.000, јер ће 4.900 отићи у пензију, па неће морати да се отпушта 25.000 годишње, колико тражи ММФ. Кори још објаснила да број запослених у јавној управи није, и јесте, велики, да потребно дубинско истраживање, нова систематизација, да није циљ отпуштање, него подизање капацитета… Све округло, па на ћоше, браћо и госпође. Сигурно да ће отпуштени имати право на отпремнину, и сигурно да је председнику Србије остављено да сам одреди потребан број запослених у служби Председника. Није јављено да Кори рачуница нема везе са животом, у јавном сектору је преко 700.000 људи, од чега је пола, а брат брату 200.000 вишак.

Међутим, нико не јавља да је, поред свих ових рестриктивних мера, Нашој партији остављено да Сама одреди потребан број радника у Нашој државној служби. Ти примери шишају све мере штедње. Ето и нпр. дочуло се да извесна госпојица, која била водитељица и учесница Великог брата, после места саветнице код друга Мркоњића, саде ПР државне Агенције која се бави развојем лука и речног саобраћаја. Тако то у пракси функционира, у земљи мортадела и ваздуплохов првака.
Наша телевизија нешто слабо јавља и да, са господин Председник, у државној делегацији приликом присуства паради у Москви, били другови једног од синова мастер Председника, да господин Милијан Стојанић, СНС председник Косјерића, светски првак у кувању чорбе, у својој кафани, на рачун општине, појео 700.000 динара…

Зато јављено да председник општине Обреновац, господин Чучковић, у кога су многи упирали прстом због последица катастрофалних поплава, потпис’о за СНС. Трансфер обављен у присуству министра полиције плус потпредседника СНС, господина др Стефановића, који рек’о да Чучковић није тражио ништа, он је председник општине и без СНС, а у СНС дошао без посебних жеља, како би помогао. Доктор Стефановић најавио да ће СНС Чучковића, који није тражио ништа, опет кандидовати за председника општине, јер је храбром политиком показао да Обреновцем може одговорно да се управља…

Док је све како треба, све се чини да буде и боље него како треба. У Мајуру, код Шапца, пев’о Аца Лукас, за џаба, јербо, како рек’о, воли СНС. На гласачким местима, избори за Савет месне заједнице, грађани морали да прођу кроз шпалир набилдованих фаца – ту били за џаба, јер воле СНС – које су сваком објасниле за кога да гласају.

Да је дефинитивно све на том Нашем европском путу казује и пример Наше гувернерке Јоргованке, која, како веле они што гледају у туђи тањир, опет повећала плату. У складу са прокламованим мерама штедње, скромно, само око два посто, што на плату од преко пола милиона динара и нису неке паре. За те паре ни гувернерску фризуру не може намести. Да, кано неки, има плату од милион динара, па да се забринемо за мере напретка, овако, то су тричаве паре, где око тога да се троши енергија.
А социолог Ратко Божовић каже да се Овако нешто не може озбиљно критиковати. Ваљда је јасно ко кога и овде зајебава. На крају, ди без тога, Ђоковић није успео на Ролан Гаросу, АВ господин му је, што вест дана, успешно, испред свих грађана, честитао!

Драган Тодоровић, Истиномер.рс

Аутор је новинар недељника „Време“.

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Вучић ове године задужио Србију преко три милијарде евра, јавни дуг ће до краја године достићи 30 милијарди евра, а он са Кинезима без тендера уговара брзу пругу Београд – Ниш

5 (7) Странка слободе и правде (ССП) указала је данас да је председник Србије Александар …

Италијанска ТВ: Вучић преговара са Вучићем!

5 (7) Чињеница да председника Србије Александра Вучића има исувише у свакој прилици више није …

5 Коментара

 1. Ovi su prave zveri!

 2. Радознао

  Да је дефинитивно све на том Нашем европском путу казује и пример Наше гувернерке Јоргованке, која, како веле они што гледају у туђи тањир, опет повећала плату.
  “““““““““““““““
  Узела је она и аванс, маја 2008 године.
  И зна она добро колики је њен део.

  http://www.magazin-tabloid.com/casopis/?id=06&br=196&cl=06

  Али даће Бог, примиће СВИ они своју плату и од народа.

 3. I kupila stan u Rimu….

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *