fbpx

А ти си ту силну памет о аутопутевима и каналима попушила код Лабуса?

0
(0)

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић каже да је за Србију веома важно да се путевима повезује са земљама у региону, те истиче да је ауто-пут Ниш-Мердаре-Приштина значајан за цео регион, али и за Србију.

“Значајан је и због наших људи који живе на Косову и Метохији и да Србија изађе на луке, као и за наше грађевинске компаније“, казала је Михајловић данас новинарима током Регионалне конференције о родној равноправности и реформи јавне управе на западном Балкану.

Она је додала да је исто тако значајна изградња ауто-пута ка Сарајеву, те да је Србија спремна за тај подухват.

Како је изјавила, наш је предлог да се формира заједничка радна група са Босном и Херцеговином, а затим да се крене у реализацију, што значи да се у току ове године можемо бавити документацијом, а након тога разговарати о начинима финансирања.

Одговарајући на питање да ли има новца за изградњу канала Дунав-Морава-Вардар, за чију је градњу идеју дао бивши председник Србије Томислав Николић, Михаиловић је казала да министарство на чијем је челу нема новца у овој години за реализацију таквог пројекта.

Како каже, пројекат канала није стављен у приоритете Владе Србије, као ни други пројекти који нису једногодишњи.

Кад је реч о кинеским пројектима, Михајловић каже да је за њу важнија обилазница око Београда, те пут Прељина-Пожега.

“Важнији су сви други пројекти који воде ка нашим комшијама зато што је то приоритет за Србију, а што се више повежемо са првим комшијама, боље ћемо се и развијати“, рекла је Михајловић.

Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Напредна лоповска банда има намеру да улупа више од четири милијарде евра на метро у Београду!

1 (1) Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић разговарала је данас с амбасадором Француске …

Србија друга у Европи по броју умрлих од рака плућа

0 (0) У Србији сваке године од карцинома плућа оболи више од 6.000, а умре …

5 Коментара

  1. Srbijom vladaju komunističko-ustaške BANDE !!!

  2. Србију у свету представљају најглупљи, најнеспособнији, корумпирани и они које странци плаћају да раде против интереса земље коју представљају.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *