fbpx

А у чијој је надлежности санација рудника Столице, мајку вам кретенску! Читава западна Србија је отрована тешким металима и отровом!

0
(0)

Посао санације јаловишта из некадашњег рудника Столице поверен је министру без портфеља задуженом за ванредне ситуације и Министарству рударства и енергетике и они чине све што је потребно да тај посао буде окончан у овој години на најбољи могући начин, изјавила је данас министарка пољопривреде и животне средине Снежана Богосављевић Бошковић.

– Што се тиче рудника Столице, тај посао је добио министар за ванредне ситуације Велимир Илић и он већ разговара са министром рударства и енергетике и верујем да раде све што је потребно да тај посао буде окончан у овој години на најбољи могући начин – рекла је Бошковић новинарима приликом обележавања Дана заштите животне средине.

Она је казала да министарство на чијем је челу има јако пуно пројеката у својој надлежности, а да је спремно да подржи максимало посао санције тог јаловишта онолико колико може, иако тај посао није поверен том министарству на решавање.

– Овог пута тај посао нисмо добили у нашу надлежност посто се ради о јаловишту на коме је рударски отпад и које је више у надлежности Министарства рударства и енергетике – рекла је министарка.

Она је навела да су Влада и министри свесни велике опасности „које вребају везано за то јаловиште“ и да је прошле године било покушаја да се оно привремено санира и спречи изливање опасних материја.

– Међутим један од проблема су правна питања у смислу чије је то власништво и нико није имао правни основ за нека већа улагања и инвестиције. Сада се и тај проблем решава, а за детаљније информације можете се обратити министру који је добио тај посао да заврши – рекла је министарка Бошковић новинарима.

 

Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Нова еколошка катастрофа у Ивањици: Моравицом опет плива мазут

0 (0) ИВАЊИЦА – ТРИ месеца након највеће еколошка катастрофа која је задесила Ивањицу, када …

„Наменска“ губилиште за раднике

5 (1) Поново ватра у фабрици „Милан Благојевић – Лучани“ и опет повређена двојица радника. …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *