Адвокат из Kрагујевца: Kривичне пријаве против полицијских службеника који су батинали људе

Адвокат из Kрагујевца: Kривичне пријаве против полицијских службеника који су батинали људе

5
(3)

„Према мојим брањеницима су полицијски службеници у притвору поступали противно нашим законима, Уставу, међународним конвенцијама које је Србија ратификовала, према њима је примењена слила без икаквог разлога. Поднећу шест кривичних пријава због оних за које је утврђено да су претрпели лакше повреде и да су вређани, а за шта је запрећена казна од две до 10 година“, каже адвокат Златко Милић из Kрагујевца.

На протесту у Kрагујевцу многи млади људи су ухапшени. Оно што се некима од њих догодило након хапшења, биће предмет је кривичне пријаве, најавио је адвокат.

„Ја ћу као пуномоћник поднети пријаве до краја недеље и очекујем да надлежни предузме радње на откривању и даљем гоњењу починилаца кривичног дела“, рекао је Милић.

Он је у Дану уживо испричао и да је био сведок догађања испред полицијске станице у Kрагујевцу.

„Неколико минута сам био испред полицијске станице, приметио сам такво понашање појединих службеника и приметио сам да ударају лица која приводе, чули су се и шамари и псовке“.

На питање када закон дозвољава принуду, Милић је рекао да је закон јасан и да службено лице сме да употреби средства принуде, али да се ограничава на два случаја – спречавање напада и отклањање отпора.

„Права су била јако нарушена и повређена јер је закон јасан како се поступа са приведенима. Да ли су сви имали право да обавесте своје најближе, да ли им је саопштено зашто се хапсе, да ли су позвали браниоца? Били су у згради четири сата, неко краће неко дуже и тек онда је почело саслушање“, рекао је.

Додаје да је његов посао да заштити права клијената, а да поступањем полицајаца треба да се баве њихове старешине.

„Изненађује ме оволика количина силе, све је могло да се реши без толике силе и толико приведених. Ја не знам да ли је стигла команда или су то самоиницијативно радилио, хоћу да верујем да су поједини употребљавали силу према својој нарави према лицима која су везана и сви су млади“, навео је Милић.

Н1 Београд

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

СКАНДАЛ Вучићев ГЕСТАПО задржао чланове Народних патрола, „чекају изјаву мигранта“!

СКАНДАЛ Вучићев ГЕСТАПО задржао чланове Народних патрола, „чекају изјаву мигранта“!

5 (5) После вечерашњег инцидента у којем је мигрант најпре напао другог мигранта, а затим …

Полиција по налогу извршитеља избацила из куће породицу ратног хероја са Кошара (видео)

Полиција по налогу извршитеља избацила из куће породицу ратног хероја са Кошара (видео)

5 (3) Нови начелник Полицијске станице у Аранђеловцу је Горан Михаиловић, један од најконтраверзнијих припадника …

Један коментар

  1. brdske zveri, majmuni dresirani da ko im kocku secera u njusku turi mu sluze, razbojnici i psihopate, kojima ono sto u gacama nemaju pendrek zamnjuje, smrad koji treba prikupiti u kamenolome i rudnike da radi o suvom lebu i vodi
    ni prezira nisu vredni.

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend