АЈДЕ! А ми мислили да ће да вам порасту м**а па ћете неког идиота из власти да ухапсите

АЈДЕ! А ми мислили да ће да вам порасту м**а па ћете неког идиота из власти да ухапсите

Више јавно тужилаштво у Београду саопштило је да нема места покретању кривичног поступка поводом пада хеликоптера 13. марта 2015. године.

Више јавно тужилаштво водило је предистражни поступак у вези трагичног догађаја од марта 2015. године и пада хеликоптера XТ-48 у насељу „Радио фар“ у близини међународног аеродрома „Никола Тесла“ у коме је животе изгубило седам особа .

Након завршеног предистражног поступка,свеобухватног разматрања догађаја,чињеничног стања,изјава више десетина саслушаних сведока,обављених комплексних вештачења, налаза и мишљења Комисије за основно испитивање удеса и Комисије за испитивање ванредног догађаја тужилаштво је нашло да нема места покретању кривичног поступка у односу на лица која су учествовала у припремању и извршењу задатка,јер није утврђено да су са умишљајем или из нехата у конкретном случају предузете радње које би представљале елементе бића било ког кривичног дела, наводи се у саопштењу тужилаштва.

У предистражном поступку је утврђено да је у ланцу командовања приликом планирања и припреме задатка, дошло до пропуста који немају кривично правну,већ евентуално дисциплинску тежину,а везано за ланац командовања,што се несумљиво утврђује из исказа саслушаних сведока и садржине налаза и мишљења стручних лица ,која су у форми вештачења спроведена током предистражног поступка.

Тужилац је имао у виду и ценио и чињеницу да је према бригадном генералу Предрагу Бандићу и генерал мајору Живак Ранку покренут дисциплински поступак и та околност није утицала на став тужилаштва да буде донета другачија одлука. Одлука тужилаштва базирана је и поткрепљена искључиво на прикупљеним доказима током предистражног поступка, каже се у саопштењу.

Војни хеликоптер који је превозио болесну бебу из Новог Пазара у Београд, пао је 13. марта 2015. године у Сурчину. Тада је настрадало свих седам путника, четири припадника ВС, два доктора и беба.

Новостионлине

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

ЗЛАТНО ДОБА Пола милиона Срба преживљава са 12.286 динара месечно

ЗЛАТНО ДОБА Пола милиона Срба преживљава са 12.286 динара месечно

За време пандемије, Србија бележи пад незапослености на девет одсто у односу на годину дана …

Истина о Вучићевом „златном добу“: Ово је реално стање Србије

Истина о Вучићевом „златном добу“: Ово је реално стање Србије

Председниче Вучићу, У чему тачно смо данас победили, када – од Другог Светског рата нисмо …

Један коментар

  1. Mamu vam jebem KAFANSKO-KRIMINALNU !!! Pretvorili ste ovu zemlju u konclogor i deponiju !!! Za vas je recept Pjaca Loreto 1945 – glavom nadole !!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *