fbpx

АЈДЕ! А ми мислили да ће да вам порасту м**а па ћете неког идиота из власти да ухапсите

0
(0)

Више јавно тужилаштво у Београду саопштило је да нема места покретању кривичног поступка поводом пада хеликоптера 13. марта 2015. године.

Више јавно тужилаштво водило је предистражни поступак у вези трагичног догађаја од марта 2015. године и пада хеликоптера XТ-48 у насељу „Радио фар“ у близини међународног аеродрома „Никола Тесла“ у коме је животе изгубило седам особа .

Након завршеног предистражног поступка,свеобухватног разматрања догађаја,чињеничног стања,изјава више десетина саслушаних сведока,обављених комплексних вештачења, налаза и мишљења Комисије за основно испитивање удеса и Комисије за испитивање ванредног догађаја тужилаштво је нашло да нема места покретању кривичног поступка у односу на лица која су учествовала у припремању и извршењу задатка,јер није утврђено да су са умишљајем или из нехата у конкретном случају предузете радње које би представљале елементе бића било ког кривичног дела, наводи се у саопштењу тужилаштва.

У предистражном поступку је утврђено да је у ланцу командовања приликом планирања и припреме задатка, дошло до пропуста који немају кривично правну,већ евентуално дисциплинску тежину,а везано за ланац командовања,што се несумљиво утврђује из исказа саслушаних сведока и садржине налаза и мишљења стручних лица ,која су у форми вештачења спроведена током предистражног поступка.

Тужилац је имао у виду и ценио и чињеницу да је према бригадном генералу Предрагу Бандићу и генерал мајору Живак Ранку покренут дисциплински поступак и та околност није утицала на став тужилаштва да буде донета другачија одлука. Одлука тужилаштва базирана је и поткрепљена искључиво на прикупљеним доказима током предистражног поступка, каже се у саопштењу.

Војни хеликоптер који је превозио болесну бебу из Новог Пазара у Београд, пао је 13. марта 2015. године у Сурчину. Тада је настрадало свих седам путника, четири припадника ВС, два доктора и беба.

Новостионлине

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Мајке покрадене и киднаповане деце испред парламента, власт им поручује – законом до истине о несталим бебама

0 (0) Народна скупштина расправљаће у среду о Закону о статусу новорођене деце за коју …

Сваки четврти запослени у Србији је на прагу сиромаштва! И ко ради, умире од глади

5 (7) Рад у Србији штити само од смрти од глади, али никако не и …

Један коментар

  1. Mamu vam jebem KAFANSKO-KRIMINALNU !!! Pretvorili ste ovu zemlju u konclogor i deponiju !!! Za vas je recept Pjaca Loreto 1945 – glavom nadole !!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *