Ајмо Српкиње, осветлајте образ Отаџбини: У војној гимназији више девојчица него дечака!

0
(0)

После озбиљног урушавања моћи Војске Србије протеклих деценија, уз последње покушаје Владе да се иста осавремени и ојача, долази и податак да не иде радо Србин у војнике, него радо иде Српкиња у војнике! Наиме, према подацима са управо завршеног конкурса за упис у Војну гимназију, број младих дама које су конкурисале премашио је број припадника јачег пола.

Ред је да пробамо, можда свет буде бољи ако обрнемо улоге – женама пушке, мушкарцима варјаче

– Конкурс за упис у Војну гимназију је завршен – традиционално, владало је велико интересовање дечака и девојчица за ту школу и на једно место пријавило се девет кандидата. Први пут на конкурс за пријем у Војну гимназију пријавило се више девојчица него дечака – рекао је портпарол Министарства одбране и Војске Србије Јован Кривокапић, за РТС, додавши да конкурски за упис у Војну академију и Медицински факултет ВМА трају до краја марта.

Кривокапић је објаснио да су разлог за традиционално велико интересовање за Војну гимназију љубав према униформи, војничкој проферсији, одбрани земље, а да је доминантан мотив за оне који уписују Војну академију и Медицински факултет сигурно радно место и могућност даљег усавршавања.

Говорећи о обележавању годишњице НАТО агресије, портпарол Министарства и ВС је рекао да ће Војска Србије учествовати у свим државним програмима и подсетио да је током НАТО бомбардовања страдало више од 1.000 полицајаца и војника.

Танјуг,Вестионлине

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Један коментар

  1. Krivokapicu ne seri, jer si ti jedva zavrsio Akdemiju, jer nisi mogao da polozis matematiku kod Milovica, nego su bile silne intervencie zbog tebe i slicnih.
    Ja, kao tvoj bivsi klasic ( samo sa drugog smera ) napustio raspalu Vojsku Srbije, upravo zbog zena koje su dovedene ( svaka cast pojedinkama ), da razbijaju i podrivaju sistem, kako zbog udaje, tako zbog ucena od strane bezbednjaka.
    Imam dva sina, i nikad u zivotu ih necu dati u vojsku, a kamoli na vojno skolovanje, jer su Vojsku Srbije kao ti ( licemeri, i drukare ) doveli do ruba egzistencije.
    Sadasnja VS, nije u stanju ni da se obracuna sa grupom lovaca, u slucaju napada na kasarnu primera radi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend