fbpx
Насловна / Свет / Европа / АКЦИЈА ПРОТИВ АЛБАНСКЕ МАФИЈЕ: У акцији Европола ухапшено 64 лица широм Европе
АКЦИЈА ПРОТИВ АЛБАНСКЕ МАФИЈЕ: У акцији Европола ухапшено 64 лица широм Европе 1

АКЦИЈА ПРОТИВ АЛБАНСКЕ МАФИЈЕ: У акцији Европола ухапшено 64 лица широм Европе

Уз подршку Европола, 64 припадника албанске организоване криминалне групе ухапшено је између 3. и 5. априла током истовремене полицијске операције која је спроведена у Белгији, Француској, Холандији и Италији и у којој је учествовало око 600 полицајаца.

Верује се да су осумњичени илегално производили и трговали дрогом и да су повезани и са трговином људима, проституцијом и прањем новца, наводи се у саопштењу Европола.

Наведену полицијску акцију прати и сложена истрага која се бави активностима ове организоване криминалне групе која делује у Белгији, Француској, Холандији, Италији и Великој Британији, а верује се да су осумњичени управљали са већим бројем плантажа канабиса распоређених широм Белгије и на северу Француске, а неки од њих су такође били укључени у случај трговине људима у Француској.

У овој полицијској операцији ухапшено је 55 особа у Белгији, укључујући и вође ове криминалне групе, 7 особа у Холандији и још 2 лица у Француској, а у акцији су поред белгијске учествовале француска, италијанска, холандска и британска полиција док је Европол подржао истрагу омогућивши размену информација , проверу података у реалном времену и другу потребну техничку подршку.

До данашњег дана у овој истрази уклоњено је 15 затворених плантажа канабиса и заплењено 8.255 биљака канабиса, око 100.000 евра у готовини и у злату, 4 луксузна возила и 63 електронска уређаја.

Албански организовани криминал и даље остаје велики проблем за све земље Европе, а то је претња коју Европол схвата веома озбиљно. Очекује се још операција овог типа у блиској будућности, као одговор полиције на овај вид криминалних активности, наводи се на крају саопштења Европола.

Танјуг

фото: АП

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

„Највећи проблем Западног Балкана је албанска мафија“ 11

„Највећи проблем Западног Балкана је албанска мафија“

Проблем број један за земље Западног Балкана није исламски екстремизам, него албанска мафија, изјавио је …

ЕВРОПСКЕ ШАМПИОНКЕ! Србија је одбранила европску титулу 12

ЕВРОПСКЕ ШАМПИОНКЕ! Србија је одбранила европску титулу

Српске одбојкашице су нове-старе шампионке Европе. Изабранице селектора Зорана Терзића одбраниле су злато освојено пре …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *