АКЦИЈА ПРОТИВ АЛБАНСКЕ МАФИЈЕ: У акцији Европола ухапшено 64 лица широм Европе

АКЦИЈА ПРОТИВ АЛБАНСКЕ МАФИЈЕ: У акцији Европола ухапшено 64 лица широм Европе

0
(0)

Уз подршку Европола, 64 припадника албанске организоване криминалне групе ухапшено је између 3. и 5. априла током истовремене полицијске операције која је спроведена у Белгији, Француској, Холандији и Италији и у којој је учествовало око 600 полицајаца.

Верује се да су осумњичени илегално производили и трговали дрогом и да су повезани и са трговином људима, проституцијом и прањем новца, наводи се у саопштењу Европола.

Наведену полицијску акцију прати и сложена истрага која се бави активностима ове организоване криминалне групе која делује у Белгији, Француској, Холандији, Италији и Великој Британији, а верује се да су осумњичени управљали са већим бројем плантажа канабиса распоређених широм Белгије и на северу Француске, а неки од њих су такође били укључени у случај трговине људима у Француској.

У овој полицијској операцији ухапшено је 55 особа у Белгији, укључујући и вође ове криминалне групе, 7 особа у Холандији и још 2 лица у Француској, а у акцији су поред белгијске учествовале француска, италијанска, холандска и британска полиција док је Европол подржао истрагу омогућивши размену информација , проверу података у реалном времену и другу потребну техничку подршку.

До данашњег дана у овој истрази уклоњено је 15 затворених плантажа канабиса и заплењено 8.255 биљака канабиса, око 100.000 евра у готовини и у злату, 4 луксузна возила и 63 електронска уређаја.

Албански организовани криминал и даље остаје велики проблем за све земље Европе, а то је претња коју Европол схвата веома озбиљно. Очекује се још операција овог типа у блиској будућности, као одговор полиције на овај вид криминалних активности, наводи се на крају саопштења Европола.

Танјуг

фото: АП

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Мишел Берније: Француска би могла да следи пример Велике Британије и изађе из ЕУ

Мишел Берније: Француска би могла да следи пример Велике Британије и изађе из ЕУ

0 (0) Бивши главни преговарач Европске уније за „Брегзит“ Мишел Берније наговестио је да би …

Сукоб елита и варваризација Европе

Сукоб елита и варваризација Европе

0 (0) Док се распада бретонвудски поредак, циљеви атлантиста остају непромењени, као у доба Наполеона, …

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend